Mettler Toledo presenteert slimme productinspectiesystemen op Interpack

3 februari 2023 Redactie Food

Mettler Toledo is een van de vele exposanten op Interpack 2023. Hier presenteert het bedrijf verschillende slimme oplossingen die de productiviteit van voedingsmiddelenproducenten verhogen. Waaronder het X2 X-ray inspectieplatform en het X12 X-ray inspectiesysteem.

Op Interpack in mei 2023 legt Mettler-Toledo Productinspectie de nadruk op productiviteit en integratie. Alle oplossingen helpen producenten van voedingsmiddelen te voldoen aan de toenemende behoefte aan digitalisering in de markt en de stijgende productiekosten aan te pakken. Het thema van de stand van Mettler-Toledo is ‘Verhoog uw productiviteit’ en bestaat uit verschillende ‘thema-eilanden’. De thema's zijn checkweighing, metaaldetectie, X-ray inspectie, vision inspectie, Track & Trace en combi-systemen die uit meer dan één productinspectietechnologie bestaan. 

“We kijken ernaar uit om op Interpack onze bestaande en potentiële klanten in de voedingsmiddelensector positief nieuws te brengen en innovatieve productinspectietechnologieën te laten zien”, zegt Rainer Mundt, Head of Marketing bij Mettler-Toledo Productinspectie in Duitsland. “Gezien de stijgende productiekosten en de druk vanuit de supply chain, hebben producenten productinspectieoplossingen nodig die hen productiever kunnen maken zonder de voedselveiligheid in het gedrang te brengen. We demonstreren een reeks systemen en software die een gedigitaliseerde en duurzame toekomst verzekeren. Het zijn systemen die hun productiviteitsprestaties op dynamische wijze zullen verhogen.”  

X-ray inspectiesystemen

Interpack geeft Mettler-Toledo de kans om het X2 X-ray inspectie platform te onthullen. Het X2 platform is ontworpen voor de inspectie van kleine en middelgrote verpakkingen en heeft een bandbreedte van 300 of 400 mm. De X-ray inspectiemogelijkheden van dit platform waarborgen de veiligheid en kwaliteit van voedingsmiddelen waarborgen.

Als onderdeel van het X2 platform, wordt de X12 X-ray inspectie oplossing voor het eerst in Europa gedemonstreerd op de Interpack. Deze X-ray oplossing is gericht op merkeigenaren die op zoek zijn naar een kosteneffectieve detectie van verontreinigingen met extra integriteitscontroles. Een belangrijk kenmerk van het systeem is de ContamPlus™ software die de detectiefunctie verbetert dankzij de identificatie van verschillende soorten verontreinigingen, waaronder glas, metaal, steen, bot en sommige soorten plastic en rubber. 

Ook demonstreert Mettler Toledo het X32 X-ray systeem. Deze X-ray inspectie oplossing maakt deel uit van de X2 serie en bestaat uit een geavanceerde detector en een optimale stroomgenerator die uitstekende detectieprestaties leveren. Op de stand wordt ook het modulaire X32 X-ray systeem getoond dat deel uitmaakt van het nieuwe X2 platform, dat gebruikers een hoge mate van flexibiliteit geeft bij het configureren van hun X-ray systeem. 

Metaaldetectoren

Daarnaast presenteert Mettler-Toledo verschillende metaaldetectoren, waaronder de veelzijdige M31R StandardLine, die geschikt is voor droge en natte toepassingen. Ook worden de M33R GC en M34R GC PlusLine metaaldetectiesystemen gedemonstreerd die een veel betere prestatie en gevoeligheid leveren bij de inspectie van droge of diepgevroren en natte of in metaalfolie verpakte producten op een transportband. Dankzij de nieuwste SENSETM software verbeteringen ondersteunen al deze metaaldetectie oplossingen de duurzaamheidsinitiatieven met een papierloze dataregistratie en verhogen ze de productiviteit door essentiële taken en de compliance te vereenvoudigen.

Op de stand van Mettler-Toledo wordt ook het Automatic Test System (ATS) voor throat- en gravity fall-systemen gedemonstreerd. De bezoekers op onze stand kunnen ontdekken hoe deze bekroonde innovatie (Innovation Award for Quality Health, Safety and Environment, CFIA Show 2019) de productiviteit van operators aanzienlijk kan verhogen.

Etiketten

Een nieuw vision inspectiesysteem, het V13 Flat Pack Label Inspection systeem, wordt ook gelanceerd. Dit systeem voert met een unieke line scan camera inspecties van onderen naar boven uit om etiketten aan de onderkant van platte verpakkingen te inspecteren met een snelheid tot 300 verpakkingen per minuut. Dit systeem maakt het portfolio labelinspectieoplossingen van Mettler-Toledo compleet, waarmee 100% labelinspecties uitgevoerd kunnen worden. Vanuit alle richtingen, voor alle verpakkingsvormen en voor alle labelkwaliteits- en gegevensfouten. De systemen zijn modulair en kunnen aan de toepassing van de klant worden aangepast. Ze zijn verkrijgbaar als kits, standalone of combi-systemen. 

Op Interpack worden ook twee nieuwe gestandaardiseerde combi-systemen gelanceerd die 100% labelinspectie integreren met checkweighing en optioneel ook met metaaldetectie. Deze combi-systemen bieden geavanceerde kwaliteitscontrole voor alle mogelijke productvormen. Ook worden de geavanceerde checkweighers met de nieuwe FlashCell™ EMFR-technologie gepresenteerd, die precisiewegen mogelijk maken met een snelheid tot 800 verpakkingen per minuut. Ook de washdown checkweighers worden gepresenteerd, die een betrouwbare nauwkeurigheid bieden in veeleisende productieomgevingen die vaak en intensief gereinigd moeten worden. 

 

Altijd op de hoogte blijven?