Mediterraneo - Jacques Meerman

Mediterraneo

Waar komt het eten vandaan wat wij vandaag de dag op ons bord hebben? Jacques Meerman gaat aan de hand van historische documenten op zoek naar de herkomst van ons eten.

In Mediterraneo maakt hij in de voetsporen van een Franse monnik, een joodse rabbi, een islamitische ambtenaar uit Granada en een Marokkaanse geograaf een reis rond de Middellandse Zee in de twaalfde, begin dertiende eeuw. Een eeuw die fundamenteel was voor de ontwikkeling van onze eigen (culinaire) wereld, volgens Meerman. En een periode waar vaak overheen wordt gekeken als het gaat om onze geschiedenis.

Terwijl: “Het fascinerende van de twaalfde eeuw is dat de culturele en militaire krachtsverhoudingen toen heel anders waren dan maar een paar eeuwen later”. Er ontstond een lappendeken van talen, culturen, keukens en gebruiken, waar we tot de dag van vandaag de invloeden van merken in onze keukens. Met Mediterraneo biedt Meerman een brede historische kijk op de wereldkeuken.

Mediterraneo van Jacques Meerman is verkrijgbaar bij Bazarow, een verkopende boekensite, waar je meer kan doen dan alleen boeken kopen. De site biedt ook recensies, nieuws, een agenda en zelfs een digitaal magazine.

Titel: Mediterraneo | ISBN: 9789026343377 | Prijs: 24,99

Dossiers
Lees ook
Makkelijk verdiend - Ton Verbeek

Makkelijk verdiend - Ton Verbeek

We zijn tegenwoordig zo druk met managen en ondernemen, dat we soms vergeten waarom we zo hard werken: om geld te verdienen’, aldus de achterflap van ‘Makkelijk Verdiend’ van Ton Verbeek. Daarom geeft hij tips om – zonder al te veel geld uit te geven en met kleine aanpassingen – meer geld te verdienen.

Boekpresentatie winnares Heel Holland Bakt

Boekpresentatie winnares Heel Holland Bakt

Op 28 mei vindt de presentatie van het bakboek van Heel Holland Bakt-winnaar Anna Yilmaz plaats.

Een goeie bakker. De bedrijfsgeschiedenis van Van der Meer & Schoep brood en banket

Een goeie bakker. De bedrijfsgeschiedenis van Van der Meer & Schoep brood en banket

In dit prachtig vormgegeven koffietafelboek beschrijft Aad Koster de geschiedenis van het bedrijf Van der Meer & Schoep van het prille begin in 1886 tot de jaren ’70 van de vorige eeuw. Aad Koster schrijft dit impliciet als een ‘in memoriam’ voor zijn vader, Mellius Koster.

Bakker/ operator productie omgeving Nijmegen

Bakker/ operator productie omgeving Nijmegen

Wat ga je doen?Als operator productie draag je zorg voor de producten die worden bereidt in deze bakkerij. We zijn per direct op zoek naar een ervaren bakker/ operator...

Leerling BBL Artisanaal

Leerling BBL Artisanaal

Wat ga je doen?Gaat er voor jou niets boven de geur van pasgebakken brood? Voor de artisanale bakkerij zijn wij per direct op zoek naar een leerling BBL. Dagelijks...

Verkoopmedewerker omgeving Groningen

Verkoopmedewerker omgeving Groningen

Wat ga je doen?Heb jij altijd al heerlijke brood- en banketproducten willen verkopen? Dan is dit je kans! Een ambachtelijke bakkerij, met meerdere winkels in de...