Marc Cuypers managing director Belgische tak Zeelandia

Marc Cuypers_foto zeelandia
Foto: Zeelandia

Marc Cuypers is door de directie van Zeelandia benoemd tot managing director van dochteronderneming N.V. Zeelandia S.A. in Wommelgem, België. Hij volgt vanaf 1 november de huidige directeur Christian Van Strydonck op.

Cuypers is van Belgische origine en keert met deze benoeming terug naar zijn wortels. Hij startte zijn carrière bij Zeelandia namelijk ook in Wommelgem. In 1996 maakte hij de overstap naar het hoofdkantoor van Zeelandia in Zierikzee en werkte in verschillende sales- en marketingfuncties werkzaam geweest voor de Nederlandse markt. In 2014 werd Cuypers benoemd tot commercieel directeur Nederland. In deze functie is hij tot op de dag van vandaag verantwoordelijk voor de activiteiten van Zeelandia op de Nederlandse markt. Daarnaast bekleedt Cuypers sinds 2016 de functie van voorzitter van Nebafa.

Marc Cuypers draagt de verantwoordelijkheid voor de Nederlandse markt per 1 september 2019 over aan Corné Verlind, Managing Director van Zeelandia H.J. Doeleman b.v., waarna hij zich in Wommelgem gaat voorbereiden op zijn nieuwe positie.

Christian Van Strydonck is nog tot 1 november verantwoordelijk voor de verkoop en marketing van Zeelandia-producten op de Belgische markt. Hij gaat vanaf 1 januari 2020 met pensioen. Van Strydonck vervulde de functie van Managing Director vanaf 1990. Onder zijn leiding groeide de N.V. Zeelandia S.A. uit tot een belangrijke en betrouwbare speler op de Belgische markt.

Dossiers
Lees ook
Van der Pol steunt het Rode Kruis

Van der Pol steunt het Rode Kruis

De wereld is in de ban van het coronavirus. De maatregelen die worden genomen tegen de verspreiding van het virus hebben een grote medische en sociale impact. Als familiebedrijf in de foodsector wil Van der Pol graag iets doen om te helpen en steunt het Rode Kruis.

Inkoopvereniging CIVOBA helpt leden met overtollige voorraden

Inkoopvereniging CIVOBA helpt leden met overtollige voorraden

Door annuleringen van orders en teruglopende omzet vanwege het coronavirus kunnen bakkers met overtollige voorraden blijven zitten. Inkoopvereniging CIVOBA helpt haar leden hierbij.

Hefe van Haag houdt succesvolle dertigste Rhein-Back Schau

Hefe van Haag houdt succesvolle dertigste Rhein-Back Schau

Naast productinnovaties en trends in de brood- en banketbakkerij, stonden er tijdens de dertigste Rhein-Back Schau toekomstige productie- en verkoopconcepten centraal. Hierbij zijn volgens organisator Hefe van Haag vooral hygiëne, koffieconcepten en filiaalvorming belangrijk, evenals CO₂-neutrale verpakkingen en online verkoop.

Deegmaker productie omgeving Zoetermeer

Deegmaker productie omgeving Zoetermeer

Wat ga je doen?Voor een bakkerij in de omgeving van Zoetermeer zijn wij op zoek naar deegmakers in de productie. Werkzaamheden: > Afwegen, mengen en kneden van de(hulp)grondstoffen...

Broodbakker ambachtelijk omgeving Zwolle

Broodbakker ambachtelijk omgeving Zwolle

Wat ga je doen?In deze functie voor de lange termijn ga je als zelfstandig werkend broodbakker ga jij samen met je collega's het perfecte brood maken. Dit doe je...

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Apeldoorn

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Apeldoorn

Wat ga je doen?Voor een bakkerij in de omgeving van Apeldoorn zijn we per direct op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker voor de nachtploeg. In deze functie...