Marc Cuypers managing director Belgische tak Zeelandia

Marc Cuypers_foto zeelandia
Foto: Zeelandia

Marc Cuypers is door de directie van Zeelandia benoemd tot managing director van dochteronderneming N.V. Zeelandia S.A. in Wommelgem, België. Hij volgt vanaf 1 november de huidige directeur Christian Van Strydonck op.

Cuypers is van Belgische origine en keert met deze benoeming terug naar zijn wortels. Hij startte zijn carrière bij Zeelandia namelijk ook in Wommelgem. In 1996 maakte hij de overstap naar het hoofdkantoor van Zeelandia in Zierikzee en werkte in verschillende sales- en marketingfuncties werkzaam geweest voor de Nederlandse markt. In 2014 werd Cuypers benoemd tot commercieel directeur Nederland. In deze functie is hij tot op de dag van vandaag verantwoordelijk voor de activiteiten van Zeelandia op de Nederlandse markt. Daarnaast bekleedt Cuypers sinds 2016 de functie van voorzitter van Nebafa.

Marc Cuypers draagt de verantwoordelijkheid voor de Nederlandse markt per 1 september 2019 over aan Corné Verlind, Managing Director van Zeelandia H.J. Doeleman b.v., waarna hij zich in Wommelgem gaat voorbereiden op zijn nieuwe positie.

Christian Van Strydonck is nog tot 1 november verantwoordelijk voor de verkoop en marketing van Zeelandia-producten op de Belgische markt. Hij gaat vanaf 1 januari 2020 met pensioen. Van Strydonck vervulde de functie van Managing Director vanaf 1990. Onder zijn leiding groeide de N.V. Zeelandia S.A. uit tot een belangrijke en betrouwbare speler op de Belgische markt.

Dossiers
Lees ook
Bakkers in de media - week 13

Bakkers in de media - week 13

Stijgende grondstofprijzen, tweede plaats BoulangerieTeam tijdens de Coupe du Monde en het Domtorentje bestaat 100 jaar. Wat verscheen er afgelopen week over de bakkersbranche in andere media?

Bakkers in de media – week 10

Bakkers in de media – week 10

Zorgen om de prijs van brood, Dronter Icoontjes, Nederlandse tarwe, en verschillende reportages bij Bakkers. Wat kwam er de afgelopen week allemaal voorbij in de media over de Bakkersbranche?

Beko Groothandel neemt Belgische groothandel D’Haeze over

Beko Groothandel neemt Belgische groothandel D’Haeze over

Beko Groothandel breidt uit. De groothandel nam per 9 maart 2022 D’Haeze over. De overname van deze Belgische groothandel in bakkerijgrondstoffen past in de ambitie van Beko Groothandel om internationaal te groeien.