Linda de Mol opent Het Nationaal Schoolontbijt

ARNHEM - Linda de Mol opende vanochtend de dertiende editie van Het Nationaal Schoolontbijt. Samen met burgemeester Herman Kaiser van Arnhem gaf ze het startsein voor dit ontbijtevenement. Ruim 500.000 kinderen op 2600 scholen gaan deze week samen ontbijten. Alle kinderen krijgen daarbij een ontbijtpakket met vers brood, beleg, fruit, en groente.

Uitbreiding

Het ontbijtpakket is dit jaar uitgebreid en bestaat uit volkorenbrood, tarwebolletjes, krentenbollen, glutenvrije crackers, halvarine, appelstroop, jam, smeerkaas, 30+ kaas, halfvolle melk en fruit en groenten. “Ambachtelijke bakkers en verschillende supermarktketens zorgen voor de ontbijtjes”, aldus de initiatiefnemers. Daarnaast leren de kinderen met speciaal lesmateriaal meer over gezond ontbijten.

  • Onderzoek
  • Tijdens de opening maakt Het Nationaal Schoolontbijt ook de resultaten bekend van een ontbijtonderzoek onder ruim 1016 basisschoolleerlingen, dat zij deze maand uitvoerden. “Uit de resultaten blijkt dat kinderen de afgelopen jaren steeds vaker zijn gaan ontbijten”, stellen de initiatiefnemers. “Bijna 90 procent van de kinderen ontbijt nu elke dag. Vaak eten zij een broodontbijt en drinken zij er melk of thee bij. Ruim 13 procent kiest voor limonade of frisdrank bij het ontbijt.”
Lees ook
Inschrijving voor het Burgemeestersontbijt open voor ambachtelijke bakkers

Inschrijving voor het Burgemeestersontbijt open voor ambachtelijke bakkers

Het Burgemeestersontbijt, onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt, is terug van weggeweest. Stichting Ambachtelijke Bakkerij organiseert het Burgemeestersontbijt dit jaar in de eerste week van oktober. Alleen ambachtelijke bakkers kunnen deelnemen.

‘Bakkerij moet blijven voelen als warm bad’

‘Bakkerij moet blijven voelen als warm bad’

Jitze Verloop neemt over een paar jaar de bakkerij van zijn ouders over. Hij riep altijd dat dit nooit zou gebeuren, maar nu denkt de 26-jarige daar anders over. Hij is de vierde generatie die De Bakkers van Verloop voortzet. Een gesprek met vader en zoon over de liefde voor de bakkerij en ondernemerschap.

Oud brood recyclen om verspilling tegen te gaan

Oud brood recyclen om verspilling tegen te gaan

Kan oud brood hergebruikt worden? Biochemicus Johannes Feys schrijft op eoswetenschap.eu over het Bread2B project van Hogeschool Gent, waarin hij samen met zijn collega’s oplossingen zoekt voor broodoverschotten in de bakkerij.