Kookbijbel - Niki Segniet

kookbijbel

De titel doet anders vermoeden, maar de Kookbijbel heeft zeker iets te bieden voor de versspecialist. Met hoofdstukken over saus, bouillon, soep en stoof kunnen visspecialisten en slagers op verschillende manieren aan de slag. En bakkers kunnen uit de voeten met de hoofdstukken over brood, beslag, cake & koekjes, chocolade, suiker, custard en deeg.

Niki Segnit is bekend van de Smaakbijbel en ook in dit boek gidst ze de lezers weer. Nu niet van smaak naar smaak, maar van recept naar recept. Haar filosofie: wie inziet hoe het ene gerecht voortkomt uit het andere, kan ze vervolgens gemakkelijk uit de losse pols bereiden.

En passant toont Segnit ook de speelruimte: als je eenmaal weet hoe een basisrecept werkt, kun je naar hartenlust variëren. Zo tovert ze platte broden om tot Japanse ni-hachi of Indiase missi roti en maakt ze van een brioche in een handomdraai een pane al formaggio of praline. Overweeg je een saus of soep aan te gaan bieden aan je klanten of werk je aan nieuwe ovenschotels: ontdek dan bij Segnit hoe je makkelijk variatie aanbrengt in je recepten. 

Kookbijbel van Niki Segnit is verkrijgbaar bij Bazarow, de online boekhandel die meer dan 1,5 miljoen titels binnen 24 uur kan leveren.

Titel: Kookbijbel  | ISBN: 9789057599170 | Prijs: € 45,-

Dossiers
Lees ook
Makkelijk verdiend - Ton Verbeek

Makkelijk verdiend - Ton Verbeek

We zijn tegenwoordig zo druk met managen en ondernemen, dat we soms vergeten waarom we zo hard werken: om geld te verdienen’, aldus de achterflap van ‘Makkelijk Verdiend’ van Ton Verbeek. Daarom geeft hij tips om – zonder al te veel geld uit te geven en met kleine aanpassingen – meer geld te verdienen.

Boekpresentatie winnares Heel Holland Bakt

Boekpresentatie winnares Heel Holland Bakt

Op 28 mei vindt de presentatie van het bakboek van Heel Holland Bakt-winnaar Anna Yilmaz plaats.

Een goeie bakker. De bedrijfsgeschiedenis van Van der Meer & Schoep brood en banket

Een goeie bakker. De bedrijfsgeschiedenis van Van der Meer & Schoep brood en banket

In dit prachtig vormgegeven koffietafelboek beschrijft Aad Koster de geschiedenis van het bedrijf Van der Meer & Schoep van het prille begin in 1886 tot de jaren ’70 van de vorige eeuw. Aad Koster schrijft dit impliciet als een ‘in memoriam’ voor zijn vader, Mellius Koster.

Bakker/ operator productie omgeving Nijmegen

Bakker/ operator productie omgeving Nijmegen

Wat ga je doen?Als operator productie draag je zorg voor de producten die worden bereidt in deze bakkerij. We zijn per direct op zoek naar een ervaren bakker/ operator...

Leerling BBL Artisanaal

Leerling BBL Artisanaal

Wat ga je doen?Gaat er voor jou niets boven de geur van pasgebakken brood? Voor de artisanale bakkerij zijn wij per direct op zoek naar een leerling BBL. Dagelijks...

Verkoopmedewerker omgeving Groningen

Verkoopmedewerker omgeving Groningen

Wat ga je doen?Heb jij altijd al heerlijke brood- en banketproducten willen verkopen? Dan is dit je kans! Een ambachtelijke bakkerij, met meerdere winkels in de...