Kookbijbel - Niki Segniet

kookbijbel

De titel doet anders vermoeden, maar de Kookbijbel heeft zeker iets te bieden voor de versspecialist. Met hoofdstukken over saus, bouillon, soep en stoof kunnen visspecialisten en slagers op verschillende manieren aan de slag. En bakkers kunnen uit de voeten met de hoofdstukken over brood, beslag, cake & koekjes, chocolade, suiker, custard en deeg.

Niki Segnit is bekend van de Smaakbijbel en ook in dit boek gidst ze de lezers weer. Nu niet van smaak naar smaak, maar van recept naar recept. Haar filosofie: wie inziet hoe het ene gerecht voortkomt uit het andere, kan ze vervolgens gemakkelijk uit de losse pols bereiden.

En passant toont Segnit ook de speelruimte: als je eenmaal weet hoe een basisrecept werkt, kun je naar hartenlust variëren. Zo tovert ze platte broden om tot Japanse ni-hachi of Indiase missi roti en maakt ze van een brioche in een handomdraai een pane al formaggio of praline. Overweeg je een saus of soep aan te gaan bieden aan je klanten of werk je aan nieuwe ovenschotels: ontdek dan bij Segnit hoe je makkelijk variatie aanbrengt in je recepten. 

Kookbijbel van Niki Segnit is verkrijgbaar bij Bazarow, de online boekhandel die meer dan 1,5 miljoen titels binnen 24 uur kan leveren.

Titel: Kookbijbel  | ISBN: 9789057599170 | Prijs: € 45,-

Dossiers
Lees ook
Ovengerechten

Ovengerechten

Gevuld met 50 recepten zit Ovengerechten – 50 zoete en hartige baksels – vol met ovenideeën voor maaltijdschotels, hartige en zoete gerechten. Janny van der Heijden geeft de lezer haar eigen goed maakbare, maar speciale recepten voor uit de oven. Van een Bretonse frambozentaar, een filo-paddenstoelentaart tot een fish pie met prei en aardappel.

Het grote gevecht

Het grote gevecht

Het grote gevecht & het eenzame gelijk van Paul Polman opent met wat het keerpunt in het verhaal zal blijken. De grote plottwist in Polmans gevecht voor een betere wereld: de overnamepoging door Kraft Heinz. Een bestuursvoorzitter van Kraft Heinz, die de stemming voor een overname probeert te peilen, vraagt Polman of hij 200 miljoen zou willen verdienen....

Keukenlab

Keukenlab

Als je begrijpt wat er in je pannen gebeurt, word je vanzelf een betere kok en krijg je meer controle in de keuken. Met dit idee in hun achterhoofd schreven Eke Mariën en Jan Groenewold dit kookboek. Ze maken in begrijpelijke taal de wetenschap van het koken inzichtelijk en laten zien hoe je de beste resultaten bereikt in je eigen keukenlab. Van...

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Arnhem gezocht

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Arnhem gezocht

Wat ga je doen?Voor een ambachtelijke bakkerij in de omgeving van Arnhem zijn op korte termijn op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker. De werkzaamheden...

Deegmaker productie omgeving Zoetermeer

Deegmaker productie omgeving Zoetermeer

Wat ga je doen?Voor een bakkerij in de omgeving van Zoetermeer zijn wij op zoek naar deegmakers in de productie. Werkzaamheden: > Afwegen, mengen en kneden van de(hulp)grondstoffen...

Broodbakker ambachtelijk omgeving Zwolle

Broodbakker ambachtelijk omgeving Zwolle

Wat ga je doen?In deze functie voor de lange termijn ga je als zelfstandig werkend broodbakker ga jij samen met je collega's het perfecte brood maken. Dit doe je...