Koeken van bakkerij Donny Craves voortaan vegan

BakkerijDonny Craves

Foto: Donny Craves 

Bakkerij Donny Craces gaat vegan. Met hulp van ProVeg zijn de koeken van het bedrijf, die ondermeer verkrijgbaar zijn bij AH To Go, voortaan vegan. Er zijn drie smaken: pecan karamel zeezout, appeltaart en chocolade stukjes.

Het ei en de boter zijn uit de receptuur verdwenen, en toegevoegd zijn verschillende ‘geredde’ groenten: wortel en courgette die door kleine imperfecties het supermarktschap niet hebben gehaald, maar verwerkt in de koeken zorgen voor extra structuur en voedingswaarde.  

Gemaksvoedsel

“Mensen komen vaak in de verleiding om onderweg naar gemaksvoedsel te grijpen. Tot nu toe was het best een uitdaging om op het trein- of tankstation een lekkere, snelle en plantaardige snack te vinden. Deze vegan koeken maken plantaardig eten onderweg toegankelijker voor iedereen,” aldus Veerle Vrindts, directeur van ProVeg Nederland

Plantaardig

In 2019 startte Donny Craves een samenwerking met ProVeg om de overgang te maken naar een volledig vegan bakkerij. Met de aanpassing van de populaire Donny Craves koeken is deze overgang nu een feit. Eerder introduceerde Donny Craves ook al 100% plantaardige roze koeken, brownies en bokkepootjes.

Rob van erven, directeur van Donny Craves: "Onze missie is om minder voedsel te verspillen en minder energie en water te verbruiken. We zijn de uitdaging aangegaan om volledig plantaardig te bakken. Zo houden we rekening met de planeet, de natuur en de dieren."

 

Dossiers
Lees ook
Marike van Beurden: ‘Vegan patisserie moet minstens zo lekker zijn als traditioneel gebak’

Marike van Beurden: ‘Vegan patisserie moet minstens zo lekker zijn als traditioneel gebak’

Clean label, glutenvrij, vegan en duurzaamheid zijn thema’s die ook in de patisserie spelen. Patissier en patisserieconsultant Marike van Beurden houdt zich er uitgebreid mee bezig. Zo is ze de afgelopen tijd in de vegan patisserie gedoken. Wat haar ertoe bracht zelf een vegan boter te ontwikkelen. “Naast de boter gaan we nog meer vegan producten maken,...

Vooruitkijken

Vooruitkijken

Het is de tijd om vooruit te kijken. Of nee, niet precies nu, want in december is het voor de hele branche veel te druk. Plannen maken voor het nieuwe jaar doe je lekker in januari. Nadat je eerst een beetje bent bijgekomen van de jaarlijkse eindspurt.

Investering van half miljoen voor rose&vanilla

Investering van half miljoen voor rose&vanilla

Brave New Food Investments investeert ruim een half miljoen euro in rose&vanilla. De patisserie wil deze investering gebruiken voor de uitbreiding van de capaciteit en verkooplocaties, en productinnovaties.