Foto: Donny Craves 

Bakkerij Donny Craces gaat vegan. Met hulp van ProVeg zijn de koeken van het bedrijf, die ondermeer verkrijgbaar zijn bij AH To Go, voortaan vegan. Er zijn drie smaken: pecan karamel zeezout, appeltaart en chocolade stukjes.

Het ei en de boter zijn uit de receptuur verdwenen, en toegevoegd zijn verschillende ‘geredde’ groenten: wortel en courgette die door kleine imperfecties het supermarktschap niet hebben gehaald, maar verwerkt in de koeken zorgen voor extra structuur en voedingswaarde.  

Gemaksvoedsel

“Mensen komen vaak in de verleiding om onderweg naar gemaksvoedsel te grijpen. Tot nu toe was het best een uitdaging om op het trein- of tankstation een lekkere, snelle en plantaardige snack te vinden. Deze vegan koeken maken plantaardig eten onderweg toegankelijker voor iedereen,” aldus Veerle Vrindts, directeur van ProVeg Nederland

Plantaardig

In 2019 startte Donny Craves een samenwerking met ProVeg om de overgang te maken naar een volledig vegan bakkerij. Met de aanpassing van de populaire Donny Craves koeken is deze overgang nu een feit. Eerder introduceerde Donny Craves ook al 100% plantaardige roze koeken, brownies en bokkepootjes.

Rob van erven, directeur van Donny Craves: "Onze missie is om minder voedsel te verspillen en minder energie en water te verbruiken. We zijn de uitdaging aangegaan om volledig plantaardig te bakken. Zo houden we rekening met de planeet, de natuur en de dieren."

 

Altijd op de hoogte blijven?