Kinderen krijgen Het knotsgekke broodboek tijdens Nationaal Schoolontbijt

kolletje en dirk_broodboek EU

Ruim een half miljoen kinderen gaan volgende week met elkaar ontbijten tijdens het Nationaal Schoolontbijt. Dit jaar krijgen zij niet alleen een lekker en gezond ontbijt, maar ook Het knotsgekke broodboek in hun ontbijtpakket. Ook is het boek gratis te downloaden

Het Knotsgekke Broodboek is het elfde boekje in de Kolletje & Dirk reeks, geschreven door Pieter Feller en geïllustreerd door Natascha Stenvert. De speciale uitgave voor honderdduizenden kinderen in Nederland is beschikbaar gesteld door de campagne ‘Brood uit Europa, een goed verhaal’ van het Nederlands Bakkerij Centrum.

Kolletje & Dirk

"We dragen met veel plezier bij aan Het Nationaal Schoolontbijt, want al lijkt een stevig ontbijt met brood zo normaal, het is niet voor ieder kind weggelegd", vertelt Jenneke van Elderen, voedingskundige van het Nederlands Bakkerij Centrum. "In de verhalen van Kolletje & Dirk ontdekken kinderen op een speelse manier wat brood precies is en waarom het goed voor je is. Met dit cadeau aan basisschoolkinderen van Nederland, sluiten we een driejarige campagne af. We zijn er trots op dat we de afgelopen periode middels een ‘Ode aan brood’ het Nederlandse publiek het gezonde van brood, de diversiteit en het heerlijke, warme gevoel van brood hebben kunnen laten zien."

Brood uit Europa

De campagne ‘Brood uit Europa, een goed verhaal’ loopt in december ten einde. Er zijn mooie resultaten geboekt. Het aantal mensen dat vindt dat brood goed past in een modern en gezond voedingspatroon steeg in twee jaar tijd met 3,3 procent naar 83,6 procent anno 2020. Rond de 80 procent van de Nederlanders is het eens met de stelling dat brood gezond is. Gezondheid speelt bovendien een steeds belangrijker rol bij het kopen van brood (2018 –53,7 procent | 2019 –55,9 procent | 2020 –58,2 procent). (onterechte) Overtuigingen over brood, als ‘brood is een dikmaker’, ‘brood bevat veel koolhydraten, zout en/of E-nummers’ verliezen aan populariteit. Tegelijkertijd komt er wel steeds meer erkenning. Brood is lekker, gezond, vers, veelzijdig én makkelijk. Al deze eigenschappen zorgen voor een groeiende fanbase, want het zijn dé redenen voor mensen om weer meer brood te gaan eten (50,1 kilo per persoon in 2017 versus 50,6 kilo per persoon in 2019).

Brood uit europa

 

 

 

 

Dossiers
Lees ook
Broodvolume daalde in 2020

Broodvolume daalde in 2020

In 2020 daalde het totale broodvolume. Hoewel de thuisconsumptie toenam, daalde de out-of-home consumptie door het sluiten van de horeca vanwege de coronapandemie. Dat meldt het Nederlands Bakkerij Centrum op de website.

Webinar Warenwetbesluit Meel en brood

Webinar Warenwetbesluit Meel en brood

Door het nieuwe Warenwetbesluit Meel en brood verandert er veel voor de bakker. Bijvoorbeeld de benamingen van brood, de receptuur van meergranenbrood of desem. Daarom organiseert het Nederlands Bakkerij Centrum in samenwerking met de Nationale Bakkerij Academie op 11 maart een webinar.

Houd je werknemers gezond, juist nu!

Houd je werknemers gezond, juist nu!

In de bakkerijsector mogen we gelukkig doorwerken. Om op volle kracht te kunnen draaien, is het belangrijk dat alle medewerkers gezond blijven en goed in hun vel zitten. De coronacijfers over ziekenhuis- en ic-opnamen laten bovendien zien dat een goede gezondheid een verschil maakt voor de ernst van de ziekte.