Iba inspireert de industrie

2018-05 iba F_150_2_1_N_ELM_3167_1_1

Iba München van 15 tot en met 20 september is de meest toonaangevende vakbeurs voor de bakkerij, gebak en snacks. De beurs wordt één keer in de drie jaar gehouden en biedt voor de hele bakkerijbranche nieuws en innovaties. Van (digitale) oplossingen voor de ambachtelijke bakker tot hallen waar hele industriële productielijnen staan opgesteld. Iba wordt ook maar eens in de drie jaar georganiseerd zodat er ook echt nieuwe ontwikkelingen te melden en te zien zijn.

Met het iba FORUM en iba TO GO! besteedt de beurs aandacht aan de nieuwste trends op het gebied van gemaksvoedsel. Verpakkingsmogelijkheden zijn te zien bij ibaOPERATE. Op de iba Marketplace kunnen bezoekers vooraf online hun route uitstippelen.  Handig want de beurs telt maar liefst twaalf hallen met een totaal van – tot nu toe – 1.144 standhouders. En zo’n 77 standhouders komen uit Nederland.

Drie jaar geleden

Iba had in 2015 1.309 exposanten uit 57 verschillende landen. De 23e iba München werd bezocht door zo’n 77.814 vaklieden. Ten opzichte van 2012 nam het aantal bezoekers toe met 10 procent. In een bezoekersonderzoek gaf meer dan de helft aan een transactie te hebben verricht op de beurs. Er werd voor 1.3 miljard euro aan orders geplaatst binnen de zes beursdagen.

Een meerderheid van de bezoekers in 2015, uit 167 landen, gaf aan te komen voor nieuwe ontwikkelingen in de branche. Volgens de enquête voldeed de beurs aan deze verwachting. De beurs inspireerde bezoekers en presenteerde nieuwe producten voor alle sectoren van de industrie, waaronder productietechnologie, verpakking, logistiek, grondstoffen, energie, hygiëne, winkelinrichting, snacks, koffie, marketing en verkoopconcepten.

Lees ook
Bakkerij Gorthuis wint Sterkste Schakel regio Kennemerland

Bakkerij Gorthuis wint Sterkste Schakel regio Kennemerland

Bakkerij Gorthuis uit Hoofddorp is de winnaar van de Sterkste Schakel regio Kennemerland. Deze ondernemingsprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de meest klantgerichte onderneming in de regio. Peter en Aria Gorthuis ontvingen de trofee tijdens de finale in het Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk.

UWV: Veel werkgevers verwachten problemen in 2023

UWV: Veel werkgevers verwachten problemen in 2023

Veel werkgevers verwachten dat zij in 2023 in de problemen gaan komen vanwege de hoge kosten voor onder andere energie en grondstoffen. Dat blijkt uit een rondgang van UWV langs werkgevers uit onder andere de horeca, detailhandel, landbouw en groothandel.

Bakkers en de hoge energieprijzen - Week 47

Bakkers en de hoge energieprijzen - Week 47

Bakkers hebben het moeilijk door de torenhoge energierekeningen, toegenomen kosten voor grondstoffen en inflatie. Wat gebeurde er de afgelopen week? Een greep uit de media.

Altijd op de hoogte blijven?

 

Abonneer
 

of

Meld je aan voor de nieuwsbrief