Het Nederlands bakboek

Het nederlands bakboek

Nederland een land zonder culinaire cultuur? Onzin! Ontdek de Nederlandse bakcultuur in ‘Het Nederlands bakboek’ van Gaitri Pagrach-Chandra. Zij laat zien dat Nederland, als het gaat om bakken juist een lange traditie en eigen identiteit heeft. Net als de Fransen hebben wij een unieke bakcultuur, met baksels voor allerlei feestdagen, zoals de oliebol of Duivekater, en streekgebonden baksels, zoals de bekende Zeeuwse bolus en de misschien minder bekende Amsterdamse korstjes. Vaak zitten er de mooiste verhalen achter het ontstaan van die specialiteiten.

In dit historisch receptenboek lees je die verhalen én vind je alle recepten. Het boek heeft als ondertitel ‘Recepten en historische verhalen voor thuisbakkers’, maar ook professionals kunnen er leuke weetjes uit halen om aan hun klanten te vertellen of hun producten mee aan te prijzen, rondom feestdagen bijvoorbeeld.
Het Nederlands bakboek werd in 2012 al eens uitgeroepen tot Kookboek van het Jaar en is nu opnieuw uitgegeven. Vanaf 26 februari is het verkrijgbaar als paperbackeditie.

Dossiers
Lees ook
Nog meer kleine taartjes

Nog meer kleine taartjes

Een jaar na het succesvolle ‘Kleine taartjes’ uit 2018 kwam patissier Meike Schaling met ‘Kleine hartige taartjes’. En nu ligt deel drie van haar reeks in de winkels. In ‘Nog meer kleine taartjes’ zijn de recepten complexer, vereisen ze meer verschillende technieken waarmee je veel afwisselende structuren kunt maken.

Vergroot eigenaarschap

Vergroot eigenaarschap

Als je wilt dat je medewerkers meer eigenaarschap tonen, moet je ze allereerst richting en motivatie geven. Je moet weten waar je naartoe wilt met jouw team, afdeling of bedrijf. In de drie fasen – ‘Ja, ik wil’, ‘Ja, ik kan’ en ‘Ja, ik mag’ – ga je je medewerkers klaarstomen om echt eigenaarschap te tonen. Vergroot...

The ultimate ice cream cake book

The ultimate ice cream cake book

Dit boek van Kelly Mikolich is in eerste instantie bedoeld voor thuiskoks, maar dat neemt niet weg dat de ideeën erin ook professionele ijsbereiders kunnen inspireren. Want ook in de wintermaanden gaat er niets boven een ijstaart.