Het grote ijsboek

cover Het grote ijsboek - 550x660

Christophe Declercq is vakleraar banket en ijs aan de Brugse bakkerij-, slagerij- en hotelschool Ter Groene Poorte en is auteur van verschillende boeken over banket en ijs. Hij schreef eerder al ‘Basic IJs, meer dan 55  stap-voor-stap-recepten’, ‘IJscreaties’ en ‘IJs verfrissend lekker’. Onlangs verscheen zijn nieuwste boek: ‘Het grote ijsboek’.

Het grote ijsboek is opgebouwd uit verschillende hoofdstukken en verschijnt naast het Nederlands ook in het Frans. Aan bod komen onder meer: sorbet, speciale ijssoorten (zonder toegevoegde suikers, vegan, olijfolie-ijs, …), ijsparfait, ijsmousse, ijssoufflé, granité en waterijsjes, sauzen, koekjes en taartbodems.

Het boek bevat meer dan 80 recepten, waaronder cookie dough-ijs, ijs met olijfolie, rode vruchtensorbet, kriekbiersorbet, kleurrijke frisco's en veganistische ijstaart.

Dossiers
Lees ook
Recept aardbeiensorbet uit de 18e eeuw

Recept aardbeiensorbet uit de 18e eeuw

Op de website Eet!verleden schrijft historica Manon Henzen over culinaire geschiedenis. Onlangs deelde ze het recept van een aardbeiensorbet uit de 18e eeuw en vertelt ze meer hoe ijs destijds gemaakt werd.

David’s Gelato test koeklepeltjes als alternatief voor plastic

David’s Gelato test koeklepeltjes als alternatief voor plastic

De Goudse IJssalon David’s Gelato is op zoek naar een duurzaam alternatief voor de plastic ijslepeltjes. Afgelopen weekend startte eigenaar David Hoppenbrouwers met het testen van eetbare ijslepeltjes.

Kersverse meesters over hun boek -12°C Gelato

Kersverse meesters over hun boek -12°C Gelato

Een jaar lang mochten volgers op de socials van Nils Hendrikse en Bas van Haaren verlekkerd toekijken. De fotograaf ging los met droogijs, bevroren baarden en paarse bloemkool. Wat waren ze van plan? Het resultaat viel begin juni op de mat: het boek -12°C Gelato.