Het grote ijsboek

cover Het grote ijsboek - 550x660

Christophe Declercq is vakleraar banket en ijs aan de Brugse bakkerij-, slagerij- en hotelschool Ter Groene Poorte en is auteur van verschillende boeken over banket en ijs. Hij schreef eerder al ‘Basic IJs, meer dan 55  stap-voor-stap-recepten’, ‘IJscreaties’ en ‘IJs verfrissend lekker’. Onlangs verscheen zijn nieuwste boek: ‘Het grote ijsboek’.

Het grote ijsboek is opgebouwd uit verschillende hoofdstukken en verschijnt naast het Nederlands ook in het Frans. Aan bod komen onder meer: sorbet, speciale ijssoorten (zonder toegevoegde suikers, vegan, olijfolie-ijs, …), ijsparfait, ijsmousse, ijssoufflé, granité en waterijsjes, sauzen, koekjes en taartbodems.

Het boek bevat meer dan 80 recepten, waaronder cookie dough-ijs, ijs met olijfolie, rode vruchtensorbet, kriekbiersorbet, kleurrijke frisco's en veganistische ijstaart.

Dossiers
Lees ook
Leon Kees start bij Veenhuizen Groep B.V.

Leon Kees start bij Veenhuizen Groep B.V.

Een nieuwe uitdaging voor Leon Kees. Dinsdag 1 februari startte hij bij Veenhuizen Groep B.V. waar hij nieuwe en bestaande ijssalons gaat begeleiden en adviseren.

Smaakspoken - Het geheim van de zeven smaken

Smaakspoken - Het geheim van de zeven smaken

Daan Faber schreef het kinderboek ‘Smaakspoken’. Het is bedoeld voor kinderen van zes tot en met negen jaar oud. Het gaat over een meisje, genaamd Puck, zij is negen jaar oud en groeit op alleen met haar vader, chef Maro.

De Bakatlas

De Bakatlas

Overal ter wereld wordt gebakken en landen hebben allemaal hun eigen specialiteiten. In het nieuwe boek ‘De Bakatlas’ zijn meer dan 150 recepten verzameld van over de hele wereld. Van de Oostenrijkse Apfelstrudel tot de Portugese pastéis de nata en van de Indonesische pandancake tot aan de Amerikaanse devil’s foodcake.