Goedhart biedt medewerkers failliete bakker werkplaats

18 december 2018

Goedhart Patisserie en Goedhart Brood & Specialiteiten biedt veertig medewerkers van de failliete industriële bakker De Verwenbakker een arbeidsplaats aan. Op deze manier wil het bedrijf deze mensen behouden voor de branche. Goedhart deed ook een bod op de activa van de Verwenbakker, maar een doorstart bleek helaas niet mogelijk. Het aanbieden van de arbeidsplaatsen leek het maximaal haalbare in dit faillissement.

"Een faillissement is altijd slecht voor de sector en we lopen daarmee een risico dat goede mensen onze bedrijfstak gaan verlaten. In een steeds krapper wordende arbeidsmarkt kunnen en mogen we dit niet laten gebeuren. Goedhart heeft er daarom voor gekozen om 40 medewerkers een arbeidsplaats aan te bieden in nabijgelegen bakkerijen. Wij vinden het uiteraard jammer dat wij niet meer mensen zekerheid kunnen geven in deze onzekere tijden, maar wij hebben de hoop dat onze branchegenoten dit initiatief overnemen en dat er geen arbeidsplaatsen verloren hoeven te gaan" aldus het persbericht.

De Verwenbakker

De Verwenbakker ontstond in 1987 met een bakkerij met winkel in het Brabantse Liessel. Het bedrijf groeide in een paar jaar tijd uit tot een middelgrote bakker met zeven winkels. In 2003 vestigde het bedrijf zich in Neer en ontwikkelde zich tot een industriële bakkerij. In 2005 werden de winkels afgestoten en concentreerde het bedrijf zich op de productie klein- en grootbrood, en gefrituurde en gelamineerde producten.

In november kwam het bedrijf in de problemen. De grootste klant Emté werd overgenomen door Jumbo en Coop en beëindigde de samenwerking. Hierdoor was er minder vraag naar de producten van De Verwenbakker en raakte het bedrijf in de financiële problemen.  Half november werd het faillissement uitgesproken.

Goedhart

Goedhart is onderdeel van de holding Goedhart en Borgesius. Goedhart bestaat uit drie aparte bv’s. Deze leveren brood & specialiteiten, gebak en belegde broodjes aan diverse retail, petrol en foodservice klanten in Nederland en daarbuiten. Borgesius levert brood & specialiteiten aan Ahold Delhaize. Goedhart en Borgesius heeft twintig bakkerijen en ruim tweeduizend medewerkers in Nederland.

   

Altijd op de hoogte blijven?