Food2Future: inspiratietour langs MVO-bedrijven

19 januari 2016

EWIJK - Op 16 februari organiseert Food2Future een inspiratietour langs vijf verschillende bedrijven die Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) elk op hun eigen wijze omarmd hebben.

Plicht

Uit de Nationale Duurzaamheidsmonitor 2015 blijkt dat 86 procent van de bedrijven vindt dat je de plicht hebt na te denken over je impact op het milieu en de samenleving. Ook erkent 70 procent MVO als een ‘license to operate’. Bent u het hiermee eens, maar worstelt u nog met de vertaling naar de dagelijkse praktijk? Laat u dan inspireren door de actie van anderen. Er zijn in Nederland tal van foodbedrijven, groot én klein, die actief bezig zijn met verduurzaming. ​

Concreet beeld

Nieuwsgierig? Tijdens de inspiratietour van Food2Future horen de deelnemers waarom de bezochte bedrijven kiezen voor MVO, hoe zij dit aanpakken, welke uitdagingen zij tegen komen en wat het hen oplevert. De deelnemers krijgen zo een concreet beeld van MVO in de praktijk en wordt geënthousiasmeerd voor de mogelijkheden in het eigen bedrijf.

Programma

De dag begint om 08.00 uur bij het Rondeel in Ewijk, vervolgens staan Koffiebranderij Peeze, Ambachtscentrum Driekant en Bakkerij Tom van Otterloo op het programma. De dag wordt rond 17.15 uur afgesloten bij The LCA Centre voor verpakkingen – en disposables in Beuningen.

Kosten

Deelname kost 175 euro per persoon, exclusief btw. Dit is inclusief lunch en vervoer per minibus tussen de verschillende bedrijven. Meer informatie en inschrijving via www.food2future.nl. Het aantal plaatsen is beperkt.

Altijd op de hoogte blijven?