Bakkerij Driekant overhandigt cheque aan The Hunger Project

5 december 2022 Redactie Bakkers in bedrijf

Biologische bakkerij Driekant uit Zutphen heeft het afgelopen jaar duizenden Wereldbollen en Wereldworteltaartjes gebakken. Een deel van de opbrengst hiervan ging naar The Hunger Project, een organisatie die zich inzet om honger de wereld uit te helpen. Directeur Marijn Smit overhandigde donderdag 1 december een cheque ter waarde van 1900 euro aan Annemarie de Groot van The Hunger Project.

The Hunger Project is een internationale organisatie die al 40 jaar laat zien dat het einde van honger haalbaar is. De organisatie heeft programma’s in meer dan 11.700 dorpen in 13 landen. Het doel van de organisatie is om in 2030 honger de wereld uit te hebben.

Driekant en de Wereldbol

De Wereldbol is een initiatief van Kees Klomp, hoogleraar betekeniseconomie aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam en Henk Smit oprichter van Driekant. Het unieke brood is ontwikkeld in de Driekant bakkerij in Zutphen waar het bakkersambacht al meer dan 25 jaar met passie wordt uitgevoerd. Lees hier meer over de Wereldbol.

Altijd op de hoogte blijven?