Efteling opent bakkerij in de sfeer van Max & Moritz

8 december 2020

De Efteling opent in de winter van 2021 Bäckerei Krümel. Deze bakkerij komt recht tegenover de nieuwe familieachtbaan Max & Moritz te staan. Net als het naastgelegen Frau Boltes Küche krijgt de nieuwe horecalocatie het thema van de familieachtbaan. "Met de komst van de bakkerij is het Max & Moritz Plein helemaal compleet", luidt het persbericht.

Het assortiment van Bäckerei Krümel gaat bestaan uit vers afgebakken producten uit de oven, zoals plaatgebak, vloerbrood en broodpizza’s in combinatie met goede koffies en verse sappen. De gasten zien de bakkers de hele dag de producten bakken. Bäckerei Krümel biedt straks plaats aan 125 personen binnen en 50 buiten op het plein. 

Bakkerij

“In de gebiedsvisie die we afgelopen jaren voor het Max & Moritz Plein hebben ontwikkeld is dit een geplande, afrondende stap. De wens om het horeca aanbod uit te breiden en meer keus te bieden komt uit een meerjaren investeringsplan", vertelt Koen Sanders, directeur Commercie, Creatie & Ontwikkeling Efteling. "Bezoekers zien straks de hele dag bakkers aan het werk met het bereiden van producten voor ontbijt, lunch of diner. Gasten halen snel iets af of nemen even rustig de tijd om te gaan zitten. De bakkerij maakt de beleving op het plein mooi rond. Wie goed oplet ziet sporen van de streken van de kwajongens Max en Moritz. Zo nemen we onze bezoekers straks nog meer mee in het verhaal,”

Duurzaam

Bäckerei Krümel wordt volgens de Efteling duurzaam gebouwd, met gebruik van duurzame materialen en apparatuur. Zo wordt er gasloos gebakken en verwarmd, extra rekening gehouden met afvalscheiding en gewerkt met duurzame disposables. De Efteling biedt in de bakkerij een ‘Betere Keuze’ met een gezonder alternatief aanbod zoals volkoren- of groentevarianten. Daarnaast staan ook dieetvriendelijke en vegetarische belegsoorten op de kaart.

Max en Moritz

De bakkerij wordt vormgegeven in het Max en Moritz-thema. Max en Moritz zijn bekend van het beeldverhaal van Wilhelm Busch uit 1865. Deze twee kwajongens wonen in een schattig dorpje met hun moeder Frau Schmetterling en drijven de dorpsbewoners tot wanhoop met hun streken. "Op een avond worden ze door de bakker betrapt als ze koekjes willen stelen uit de bakkerij. Dan lijkt hun lot bezegeld. De boze bakker stopt hen als broodmannetjes in de oven. Als dat maar goed afloopt…", besluit het persbericht.

Altijd op de hoogte blijven?