Dutch Pastry Team viert 25-jarig bestaan en benoemt ereleden

14 maart 2024 Dutch Pastry Team
Tijdens De Dag van het Ambacht vierde het Dutch Pastry Team het 25-jarig bestaan. Met de vakwedstrijden, demonstraties, een feestavond en de benoeming van acht ereleden.

In 2024 bestaat het Dutch Pastry Team 25 jaar en dat is reden voor een feestje. De Dag van het Ambacht op 11 maart stond daarom voor het team in het teken van de viering van dit jubileum. Zowel de vakwedstrijden als de demonstraties stonden in het teken van deze viering.

Dutch Pastry Award

De dag begon vroeg met de opbouw van de showstukken voor de Dutch Pastry Award en de Beste bonbon van Nederland. Gedurende de dag vond de jurering voor beide wedstrijden plaats en in de namiddag de prijsuitreiking. Eerst de Beste bonbon gewonnen door Daan van der Lee. En daarna de Dutch Pastry Award die naar Noa Vlemmix ging. De winst betekent dat Noa mag toe treden als aspirant-lid van het Dutch Pastry Team. Vanwege het jubileum kregen de nummers twee en drie – Rostriana Permatasari en Luuk Renckens – dezelfde eer.

Demonstraties

Het Dutch Pastry team organiseerde ook twee demonstraties. Vanwege het 25-jarig bestaan werden er twee toppattiers ingevlogen. Marike van Beurden en Alexandre Bourdeaux gaven demonstraties over vegan patisserie en bonbons. Plantaardige producten ontwikkelen kost tijd. Het betekent een zoektocht naar de juiste grondstoffen zodat de smaak en textuur van een product blijft kloppen. En het duurt veel langer voordat de patissier een product, zoals bijvoorbeeld een ganache kan gebruiken. “De ene dag maken, de andere dag gebruiken”, aldus de patissiers.

Jubileumfeest

In de avond vond het jubileumfeest plaats. Een groep van ongeveer honderd genodigden was daarbij aanwezig. De avond startte met een speciaal-voor-dit-jubileum-vervaardigde film gekeken met een terugblik op de afgelopen 25 jaar. Jaren met hoogte en helaas ook dieptepunten, waaronder het op zeer jonge leeftijd overlijden van de twee teamleden Jurgen Willems en Maurits van der Vooren.

Ereleden Dutch Pastry Team

Daarna de benoeming van acht ereleden van het Dutch Pastry Team. Rudolph van Veen, Frank van Haarlem, Hans Heiloo, Tom van de Veen, Arthur Tuytel en Ivo Wolters betraden het podium en kregen een hagelwitte buis met de tekst ‘Member of Honor’ uit handen van Ramon Huigsloot. Ook Jeroen Goossens en Daniël Jongsma zijn benoemd tot erelid, maar konden niet bij de bijeenkomst zijn.

“Door hun jarenlange inzet voor het de gehele branche en het team in het bijzonder hebben deze oud-leden enorm bijgedragen aan patisserie in Nederland”, zei Ramon over de nieuwe ereleden. “Hiervoor willen wij ze bedanken door ze te eren, maar tegelijkertijd willen we ze ook extra aan ons binden door van ze te leren en ons door hen te laten inspireren.”

Altijd op de hoogte blijven?