Drie gouden bekroningen voor Bakkerij Schabbink

3 november 2020

Nicole Schabbink, eigenaresse van de Twentse bakkerij Schabbink, vroeg zomer 2020 bij het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) een Gouden Bekroning aan voor de Twentse Krentenwegge. En met succes. Niet alleen kreeg de krentenwegge een gouden bekroning, ook de gevulde speculaas en Opa’s beschuiten waren goed voor goud.

Voor een gouden bekroning van het Nederlands Bakkerij Centrum worden de producten van de bakker anoniem gekeurd. Daarij hoort een onverwacht bezoek van het onafhankelijke kennis- en
adviescentrum voor de bakkerijbranche. Voor elk criterium, zoals structuur, smaak, afwerking en kleur kan  een bakker maximaal vijf zegels verdienen. 

Drie keer goud

Een keurmeester van het NBC bracht een bezoek aan de bakkerij en bakkerswinkel in Saasveld. Hij kwam eigenlijk alleen voor de Twentse Krentenwegge, maar vond de gevulde speculaas en beschuiten (naar recept van opa Bertus) zo bijzonder dat hij deze ook meenam in de keuring. En met succes. "We hebben 12 keer vijf zegels gehaald en acht keer een vier. Ruim voldoende voor het predicaat Goud en daar zijn we ontzettend trots op”, zegt Nicole tegen Tubantia.

Bakkerij Schabbink

De geschiedenis van Bakkerij Schabbink begon in 1938. Toen startte opa Bertus Schabbink het familiebedrijf. Hij werd opgevolgd door vader Jos en tegenwoordig staat kleindochter Nicole aan het roer. Al ruim 75 jaar hecht bakkerij Schabbink grote waarde aan typisch Twentse brood- en gebak tradities.

Altijd op de hoogte blijven?