Dorpsbakker opent pop-up restaurant

HOOGHALEN - Dorpsbakker Fleddérus introduceert een uniek pop-up restaurant. Als eerste bakker in Nederland veranderen de winkel en serre eens per maand in een restaurant. Het restaurant is vanaf 8 oktober 2016 tot en met 11 maart 2017 elke tweede zaterdagavond van de maand open.

Onderscheiden

Fleddérus biedt al jaren lang meer dan alleen brood en banket. Veel bezoekers weten de Drentse bakker ook te vinden vanwege het ambachtelijke ijs, de uitgebreide lunchmogelijkheden en de muziekzondag waar je in het najaar kon genieten van live muziek. Zo zijn Harm en Alice Fleddérus altijd weer op zoek naar iets nieuws. “We willen onderscheidend zijn, elke keer iets anders verzinnen en onze klanten blijven verrassen, daar staan we voor”, licht Harm Fleddérus toe.

Streekproducten

Samen met Sascha Bouwknegt van de Smaak van het Noorden gaat hij nu eens per maand de keuken in om de gasten een gevarieerd menu te bieden van minstens vier gangen. Bereid met streekproducten. Opgeluisterd door live-muziek en gecombineerd met verrassende wijnarrangementen van Jan Sterken van het bedrijf Vini Ster, ook uit Hooghalen. “Waarom we kiezen voor producten uit het dorp of in elk geval uit de streek? Gewoon omdat het lekkerder is. Punt.”

Zes keer met live artiesten

Het komende halfjaar is het 6 keer mogelijk om te komen dineren bij Fleddérus. Elke avond is er plaats voor maximaal 40 personen. De openingsavonden zijn 8 oktober 2016, 12 november 2016, 10 december 2016, 14 januari 2017, 11 februari 2017 en 11 maart 2017.

Primeur

De eerste avond zal de B.J. Hegen Bluesband optreden, met bluesmuziek die zijn oorsprong vindt in South-Carolina. Deze avond geniet gasten van de Southern style keuken, soul food, comfort food, “big mama’s gerechten die je cholesterol doen jumpen.”

Lees ook
Prijzen ambachtelijk ijs stijgen

Prijzen ambachtelijk ijs stijgen

Veel ijsondernemers vragen vanwege de stijgende kosten meer voor hun ijs. De meeste salons rekenen nu 1,25 tot 1,50 euro per bolletje. Dat vertelt Teun Loonen, voorzitter van het Ambachtelijk IJscentrum aan Nu.nl.

Bakkers in de media - week 30

Bakkers in de media - week 30

Hoe behoud je je personeel, bakkers sluiten hun onderneming en een Gofundme-actie voor jonge Oekraïense patissier. Wat lazen we de afgelopen week over de branche? Een greep uit de media.

Circular Food Center-cluster werkt aan efficiëntere broodketen tegen voedselverspilling

Circular Food Center-cluster werkt aan efficiëntere broodketen tegen voedselverspilling

Verschillende bakkersorganisaties, kennisinstellingen en bedrijven willen gezamenlijk werk maken van een efficiëntere broodketen. Hiermee hopen zij verspilling van brood tegen te gaan.