Deelnemers bereiden zich voor op UIBC Junior World Championship of Confectioners

iba 2

's Werelds beste jonge banketbakkers komen tijdens Iba samen in München. Op negentien en twintig september nemen zij het tegen elkaar op tijdens het kampioenschap Junior World Championship of Confectioners.

Teams uit de volgende landen nemen deel aan de race om de gouden medaille: Brazilië, China, Duitsland, IJsland, Japan, Noorwegen, Spanje en Taiwan. Het kampioenschap vindt plaats tijdens Iba, toonaangevende beurs voor bakkerij, zoetwaren en snacks.

Tamara Seidenglanz won de Junior World Championship of Confectioners in 2017 en zal Duitsland vertegenwoordigen. Zij is een jonge banketbakker en doet op dit moment werkervaring op in Australië. Seidenglanz wil graag een eigen banketbakkerij en heeft van haar hobby haar werk gemaakt door zich aan te melden voor Konditorei Widmann in München. Volgens Seidenglanz is dit één van de beste banketbakkers in Duitsland.

Om zichzelf voor te bereiden op het kampioenschap komt Seidenglanz 1 juni terug naar Duitsland. “Ik ga mijzelf zeven dagen per week voorbereiden op het kampioenschap. De categorieën en taken zijn bekend. Nu is het tijd voor het maken van een plan van aanpak: welk thema, welke pralines, het uittekenen van de showstukken voor de wedstrijd. Daarna is het tijd om te testen en afwerken tot het perfect is”, vertelt Seidenglanz.

Het kampioenschap laat bezoekers zien wat banketbakkers kunnen creëren. “Een banketbakker kan veel meer maken dan alleen apfelstrudel. Wij zijn suiker- en chocoladeartiesten en fijnproevers in één. Daarnaast een mooie kans voor leerling- en banketbakkers om te leren van deze ervaring en te zien wat er speelt in het vakgebied.” Seidenglanz ging zelf naar meerdere wedstrijden en heeft hiervan veel bijgeleerd. Van techniek tot ideeën en inspiratie.

Naast het deelnemen aan de wedstrijd wil ze graag dingen zien en leren tijdens Iba. “Ik breng graag een bezoek aan verpakkingsbedrijven. Hoe goed een product ook is, zonder mooie presentatie word het niet verkocht. Daarnaast ga ik ook kijken bij bedrijven die kwaliteitsproducten leveren, zoals chocolademakers.”

Daarnaast wil Seidenglanz up-to-date blijven in huidige ontwikkelingen en Iba kan hierbij helpen. “In deze wereld kunnen ontwikkelingen zich binnen één dag voordoen en Iba geeft een mooi overzicht van deze ontwikkelingen”, zegt Seidenglanz.

De vakbeurs is in München van 15 tot en met 20 september en meer dan 1100 exposanten geven bezoekers een kijkje op de nieuwe trends en producten in bakkerij- en zoetwarenindustrie.

Lees ook
Gastvrij Rotterdam verplaatst naar 2021

Gastvrij Rotterdam verplaatst naar 2021

Vanwege de verspreiding van het coronavirus en bijbehorende maatregelen heeft de organisatie van Gastvrij Rotterdam besloten om de achtste editie van de vakbeurs te verplaatsen naar 2021. De vakbeurs stond gepland van 21 t/m 23 september 2020 en vindt nu plaats van 20 t/m 22 september 2021 in Rotterdam Ahoy.

Dekom presenteert digitale zomercatalogus

Dekom presenteert digitale zomercatalogus

De nieuwe zomercatalogus van Dekom is verschenen. Bakkers, patissiers en chocolatiers kunnen deze downloaden op de website van de decoratiespecialist. Dekom is leverancier van decoraties voor bakkerijen, horeca en industrie.

Op pad in Parijs - Van de oudste chocoladewinkel tot instagrammable verpakkingen

Op pad in Parijs - Van de oudste chocoladewinkel tot instagrammable verpakkingen

We mogen in Nederland de deur nog uit voor een wandeling of boodschappen, maar echt lekker shoppen of inspiratie opdoen zit er voorlopig niet in. Laat staan dat je de grens over kunt. En dat terwijl bijvoorbeeld Parijs voor velen in onze branche zo’n inspirerende plek is. Gelukkig gaf de redactie van Bakkers in bedrijf tijdens Europain, afgelopen januari,...

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Arnhem gezocht

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Arnhem gezocht

Wat ga je doen?Voor een ambachtelijke bakkerij in de omgeving van Arnhem zijn op korte termijn op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker. De werkzaamheden...

Deegmaker productie omgeving Zoetermeer

Deegmaker productie omgeving Zoetermeer

Wat ga je doen?Voor een bakkerij in de omgeving van Zoetermeer zijn wij op zoek naar deegmakers in de productie. Werkzaamheden: > Afwegen, mengen en kneden van de(hulp)grondstoffen...

Broodbakker ambachtelijk omgeving Zwolle

Broodbakker ambachtelijk omgeving Zwolle

Wat ga je doen?In deze functie voor de lange termijn ga je als zelfstandig werkend broodbakker ga jij samen met je collega's het perfecte brood maken. Dit doe je...