Deelnemers bereiden zich voor op UIBC Junior World Championship of Confectioners

iba 2

's Werelds beste jonge banketbakkers komen tijdens Iba samen in München. Op negentien en twintig september nemen zij het tegen elkaar op tijdens het kampioenschap Junior World Championship of Confectioners.

Teams uit de volgende landen nemen deel aan de race om de gouden medaille: Brazilië, China, Duitsland, IJsland, Japan, Noorwegen, Spanje en Taiwan. Het kampioenschap vindt plaats tijdens Iba, toonaangevende beurs voor bakkerij, zoetwaren en snacks.

Tamara Seidenglanz won de Junior World Championship of Confectioners in 2017 en zal Duitsland vertegenwoordigen. Zij is een jonge banketbakker en doet op dit moment werkervaring op in Australië. Seidenglanz wil graag een eigen banketbakkerij en heeft van haar hobby haar werk gemaakt door zich aan te melden voor Konditorei Widmann in München. Volgens Seidenglanz is dit één van de beste banketbakkers in Duitsland.

Om zichzelf voor te bereiden op het kampioenschap komt Seidenglanz 1 juni terug naar Duitsland. “Ik ga mijzelf zeven dagen per week voorbereiden op het kampioenschap. De categorieën en taken zijn bekend. Nu is het tijd voor het maken van een plan van aanpak: welk thema, welke pralines, het uittekenen van de showstukken voor de wedstrijd. Daarna is het tijd om te testen en afwerken tot het perfect is”, vertelt Seidenglanz.

Het kampioenschap laat bezoekers zien wat banketbakkers kunnen creëren. “Een banketbakker kan veel meer maken dan alleen apfelstrudel. Wij zijn suiker- en chocoladeartiesten en fijnproevers in één. Daarnaast een mooie kans voor leerling- en banketbakkers om te leren van deze ervaring en te zien wat er speelt in het vakgebied.” Seidenglanz ging zelf naar meerdere wedstrijden en heeft hiervan veel bijgeleerd. Van techniek tot ideeën en inspiratie.

Naast het deelnemen aan de wedstrijd wil ze graag dingen zien en leren tijdens Iba. “Ik breng graag een bezoek aan verpakkingsbedrijven. Hoe goed een product ook is, zonder mooie presentatie word het niet verkocht. Daarnaast ga ik ook kijken bij bedrijven die kwaliteitsproducten leveren, zoals chocolademakers.”

Daarnaast wil Seidenglanz up-to-date blijven in huidige ontwikkelingen en Iba kan hierbij helpen. “In deze wereld kunnen ontwikkelingen zich binnen één dag voordoen en Iba geeft een mooi overzicht van deze ontwikkelingen”, zegt Seidenglanz.

De vakbeurs is in München van 15 tot en met 20 september en meer dan 1100 exposanten geven bezoekers een kijkje op de nieuwe trends en producten in bakkerij- en zoetwarenindustrie.

Lees ook
Bakkers in de media - week 31

Bakkers in de media - week 31

Middeleeuwse traditie, de opmars van vegan chocolade en eerste schepen met graan verlaten de Oekraïne. Wat lazen we deze week over de bakkersbranche? Een greep uit de media.

Zoetwarenbeurs ISM 2023 vindt plaats van 23 tot 25 april

Zoetwarenbeurs ISM 2023 vindt plaats van 23 tot 25 april

ISM, de internationale vakbeurs voor chocolade, snoepgoed en zoetwaren in Keulen, vindt plaats van 23 tot 25 april 2023. De organisatie heeft in overleg met partners besloten de beurs van januari naar april te verplaatsen, in de hoop dat er tegen die tijd meer zekerheid is binnen de branche.

Wedstrijd Beste Aardbeienslof van Nederland is terug

Wedstrijd Beste Aardbeienslof van Nederland is terug

Op dinsdag 31 mei vindt de wedstrijd om De Beste Aardbeienslof van Nederland plaats. Wie durft er buiten de gebaande paden te gaan met een unieke creatie van de aardbeienslof? De bakker of patissier die de vakjury onder leiding van Meester Patissier Hidde de Brabander het meest verrast met zijn eigen twist, wint de eretitel ‘Beste Aardbeienslof van...