De ijsactiviteiten van Bakeplus

Bakeplus ijsvitrine Bakkersvak_Persbericht Bakeplus

Op Bakkersvak trapte Bakeplus het ijsseizoen van 2019 af. Met twee nieuwe ijsbereiders, 32 nieuwe recepten en drie nieuwe smaken is de grondstoffen leverancier er klaar voor.

Door de overname van Gelato+ per 1 januari 2019 is het team van Bakeplus uitgebreid met ijsbereiders Giuseppe Pistone en Hans van der Maas. "Een prachtige toevoeging aan het assortiment waarmee het vierde exclusieve Italiaanse merk binnen het bedrijf wordt toegevoegd", aldus Bakeplus.

Naast de noviteiten die gepresenteerd werden op Rimini in januari, presenteerde Bakeplus op Bakkersvak 32 nieuwe en verfrissende combinaties ijs en variegato. Deze werden gebundeld in een receptenmap en uitgereikt aan belangstellenden.

Daarnaast introduceerde Bakeplus drie nieuwe smaken van AromItalia. Dit zijn citroenijs met Gember variegato, Guianduia pasta met een crunchy variegato en Ciambella, citroencake ijs met een variegato gebaseerd op gele room.

Goed gevuld het jaar door met Bakeplus

Ook de kick off van de campagne ‘Goed gevuld het jaar door met Bakeplus!’ vond plaats tijdens Bakkersvak. Deze campagne is er op gericht om bakkerijklanten meer te laten doen met zogenaamde vergeten vruchten als ingrediënten in de bakkerij. Vijgen, dadels, papaja, ananas en andere gedroogde vruchten uit de Oriënt nemen een prominente plaats in, in deze campagne. 

Deze vergeten vruchten kunnen ook goed gebruikt worden door ijsbereiders. Bakeplus maakte de vertaalslag naar een aantal ijssmaken die uitstekend geschikt zijn voor een smaak van de dag, week of de maand. Bijvoorbeeld abrikozenijs met stukjes abrikoos en papaja, hazelnootijs met stukjes gebruneerde bakto notenmix, karamelijs met dadel chutney, slagroomijs met stukjes vijgen en pecannoten, passievrucht ijs met stukjes ananas en papaja, of stracciatella karamel ijs met Gold chocolade.

Ook deze recepten zijn gebundeld in een receptenmap en verkrijgbaar bij Bakeplus.

Lees ook
Wedstrijdsmaak Gouden IJsspatel 2020

Wedstrijdsmaak Gouden IJsspatel 2020

De wedstrijdsmaak voor de Gouden IJsspatel 2020 is bekend: kersen-sorbetijs. Dit maakte SVH Meesterijsbereider Bob Frie 17 juni bekend tijdens de diploma-uitreiking van het IJscentrum.

Bakery Institute breidt aanbod ijscursussen uit

Bakery Institute breidt aanbod ijscursussen uit

Komend najaar breidt het Bakery Institute het cursusaanbod op het gebied van ijsbereiden uit. De plannen liggen er al langer. Bakery Institute heeft de ingrediënten voor ijsbereiders en de expertise al in huis. Zo zitten de cursussen ‘Delizioso Gelato’ en ‘IJstaarten’ al langer in het aanbod. Nu het IJscentrum in Wageningen stopt, wordt er vaart gezet...

Finalisten Amsterdam Food Pitch bekend

Finalisten Amsterdam Food Pitch bekend

Uit 77 inzendingen zijn de twaalf meest potentierijke finalisten voor de Amsterdam Food Pitch geselecteerd. Zij dingen mee om de titel ‘Lekkerste product van 2019’.

Banketbakker ambachtelijke bakkerij omgeving Haaksbergen

Banketbakker ambachtelijke bakkerij omgeving Haaksbergen

Wij zijn op zoek naar een banketbakker die kwaliteit hoog in het vaandel staan heeft en in staat is om zijn of haar collega`s te motiveren. Je komt in een moderne...

Banketbakker industrie omgeving Arnhem FT

Banketbakker industrie omgeving Arnhem FT

Na een gedegen inwerkperiode op de diverse lijnen productsoorten weet je precies hoe de verschillende processen lopen binnen de banketbakkerij. Het vervaardigen...

Productieleider banketbakkerij (meewerkend) Friesland

Productieleider banketbakkerij (meewerkend) Friesland

De productieleider zorgt voor een juiste planning van medewerkers en een juiste aansturing voor de dag. Daarnaast zie je toe op de kwaliteit en hygiëne op de...