De ijsactiviteiten van Bakeplus

Bakeplus ijsvitrine Bakkersvak_Persbericht Bakeplus

Op Bakkersvak trapte Bakeplus het ijsseizoen van 2019 af. Met twee nieuwe ijsbereiders, 32 nieuwe recepten en drie nieuwe smaken is de grondstoffen leverancier er klaar voor.

Door de overname van Gelato+ per 1 januari 2019 is het team van Bakeplus uitgebreid met ijsbereiders Giuseppe Pistone en Hans van der Maas. "Een prachtige toevoeging aan het assortiment waarmee het vierde exclusieve Italiaanse merk binnen het bedrijf wordt toegevoegd", aldus Bakeplus.

Naast de noviteiten die gepresenteerd werden op Rimini in januari, presenteerde Bakeplus op Bakkersvak 32 nieuwe en verfrissende combinaties ijs en variegato. Deze werden gebundeld in een receptenmap en uitgereikt aan belangstellenden.

Daarnaast introduceerde Bakeplus drie nieuwe smaken van AromItalia. Dit zijn citroenijs met Gember variegato, Guianduia pasta met een crunchy variegato en Ciambella, citroencake ijs met een variegato gebaseerd op gele room.

Goed gevuld het jaar door met Bakeplus

Ook de kick off van de campagne ‘Goed gevuld het jaar door met Bakeplus!’ vond plaats tijdens Bakkersvak. Deze campagne is er op gericht om bakkerijklanten meer te laten doen met zogenaamde vergeten vruchten als ingrediënten in de bakkerij. Vijgen, dadels, papaja, ananas en andere gedroogde vruchten uit de Oriënt nemen een prominente plaats in, in deze campagne. 

Deze vergeten vruchten kunnen ook goed gebruikt worden door ijsbereiders. Bakeplus maakte de vertaalslag naar een aantal ijssmaken die uitstekend geschikt zijn voor een smaak van de dag, week of de maand. Bijvoorbeeld abrikozenijs met stukjes abrikoos en papaja, hazelnootijs met stukjes gebruneerde bakto notenmix, karamelijs met dadel chutney, slagroomijs met stukjes vijgen en pecannoten, passievrucht ijs met stukjes ananas en papaja, of stracciatella karamel ijs met Gold chocolade.

Ook deze recepten zijn gebundeld in een receptenmap en verkrijgbaar bij Bakeplus.

Lees ook
Bakeplus verschuift Open Huis naar 2021

Bakeplus verschuift Open Huis naar 2021

Bakeplus heeft vanwege het coronavirus besloten om het Open Huis te verplaatsen naar het voorjaar van 2021. Hoewel evenementen binnen de anderhalvemeter samenleving weer zijn toegestaan, moeten bijeenkomsten met grote groepen mensen worden voorkomen. Daarom verschuift Bakeplus het evenement naar maandag 1 maart 2021.

De zomer in met versoepelingen; coronaprotocol voor ijssalons per 1 juli

De zomer in met versoepelingen; coronaprotocol voor ijssalons per 1 juli

De Vereniging Ambachtelijk IJscentrum heeft het coronaprotocol voor ijssalons herzien. Enigszins optimistisch kijken we terug naar de persconferentie van 24 juni. Hierin kondigde de premier aan dat er per 1 juli geen reserveringsplicht meer geldt voor de horeca. Ook de gezondheidscheck komt te vervallen. Dit biedt ijsliefhebbers meer ruimte voor een...

IJscentrum: laatste examens voor de zomer

IJscentrum: laatste examens voor de zomer

Voor de deelnemers aan de cursus IJsbereider aan het IJscentrum is het een spannende week. Woensdag 1 en donderdag 2 juli zijn het namelijk de examendagen. Dan wordt hun opgedane kennis op het gebied van de praktijk en theorie van het ambachtelijk ijsbereiden getest. In totaal nemen 16 cursisten het examen af. Op 15 september vindt de diplomering plaats...

Zelfstandig werkend broodbakker, Groningen

Zelfstandig werkend broodbakker, Groningen

Wat ga je doen?Voor deze bakkerij zijn wij per direct op zoek naar een zelfstandig werkende broodbakker. Het betreft een fulltime functie voor langere tijd. Ook...

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Volendam

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Volendam

Wat ga je doen?In deze fulltime functie voor lange termijn zal je bezig zijn met het bakken van diverse broodsoorten. Door overname is er momenteel behoeft aan extra...

Broodbakker ambachtelijk met aansturende capaciteiten omgeving Arnhem

Broodbakker ambachtelijk met aansturende capaciteiten omgeving Arnhem

Wat ga je doen?Je gaat aan de slag als allround broodbakker waarbij je naast alle reguliere werkzaamheden ook ondersteunt in het aansturen van de bakkers. Hierbij...