Carl Siegert viert 125 jaar met Broodspektakel

29 augustus 2016

HARMELEN – Bakkerij Carl Siegert in Harmelen bestaat 125 jaar. De biologische bakkerij viert dat op maandag 26 september met het Broodspektakel in het eigen bedrijf. Dat is een evenement vol live demonstraties, proeverijen en workshops. Onder andere SVH Meesterkok Robert Kraneborg geeft acte de presente; als jurylid van de strijd om het Lekkerste Broodje van Nederland.

Mijlpaal

Carl Siegert, de huidige eigenaar van de gelijknamige bakkerij, is de vierde generatie van het familiebedrijf. Hij noemt het jubileum ‘een mijlpaal’. “We delen onze kennis en ervaring graag. Het Broodspektakel wordt dan ook een dag vol inspiratie, innovatie en ambacht rond het lekkerste biologische desembrood.”

Lekkerste Broodje

Zo biedt het programma naast de strijd om het Lekkerste Broodje waarbij jonge talenten en foodprofessionals zij-aan-zij aan de slag gaan, ook ruimte voor een blik achter de schermen van de moderne bakkerij. Verder demonstreert de molenaar hoe het meel dat wordt gebruikt in de bakkerij nog altijd op authentieke wijze wordt gemalen en tonen de bakker en z’n partners de vele toepassingsmogelijkheden van het Siegert-brood.

Gastsprekers

Ook zijn er gastsprekers aanwezig. Zo vertelt Jeroen van Ooijen, co-founder van Gastronomixs en ideeëngenerator voor chefs, hoe iedereen creatief kan zijn en spreekt Rob Baan, eigenaar van microgroententeler Koppert Cress, over hoe echte voeding de basis van gezondheid is.

Voortdurend ontwikkeling

“125 jaar familietraditie betekent voor ons 125 jaar voortdurende ontwikkeling in kwaliteit, duurzaamheid, lokaliteit en smaak”, besluit Carl Siegert. Broodspektakel is bedoeld voor de relaties en partners van Carl Siegert: foodprofessionals en partners uit de horeca. Bakkers kunnen zich niet aanmelden.

Altijd op de hoogte blijven?