Borgesius over overname: ‘Onze broodnorm uitrollen’

STADSKANAAL - “In Nederland hebben wij het meest verse en eerlijke brood van Europa”, aldus Jan Borgesius, samen met zijn broers eigenaar van Bakkerij Borgesius. Om die positie van brood veilig te stellen en brood een product van onbesproken gedrag te laten zijn en blijven, heeft de familie Borgesius na stukgelopen onderhandelingen eerder dit jaar nu alsnog de vijftien bakkerijen van Bakkersland overgenomen. In een openhartig interview met Bakkers in bedrijf vertelt hij over hoe de overname toch tot stand is gekomen. En waarom.

Gezonde broodcultuur

“Ik streef naar een eerlijke, transparante markt en wil de broodstandaard van Bakkerij Borgesius uitrollen over heel Nederland. Wij kunnen onze plannen beter en gemakkelijker uitvoeren als we een groter deel van de markt in handen hebben”, geeft Jan Borgesius als belangrijkste reden van de overname van Bakkersland. “Wij willen ervoor zorgen dat we een gezonde broodcultuur houden. Deze overname past in dat plaatje.”

Naar elkaar toe groeien

Het nieuwe bakkerijconcern zal bestaan uit twintig moderne bakkerijen op verschillende locaties in Nederland. Vijftien daarvan vielen voorheen onder Bakkersland. Hoe de organisatiestructuur er in de toekomst gaat uitzien, weet Borgesius op dit moment nog niet. “We groeien naar elkaar toe en pakken het beste van beide partijen op. We kunnen complementair zijn aan elkaar.”

Interview

Lees het volledige interview in de komende editie van Bakkers in bedrijf, editie 6: 8 juli op de mat.

Lees ook
Bakker van de Ven speelt voor Sinterklaas

Bakker van de Ven speelt voor Sinterklaas

In de ochtend van 3 oktober vonden tientallen bewoners van Uden, Boekel, St-Anthonis, Gemert, Beek en Donk en Venhorst een mooi ingepakt cadeau op straat. Een initiatief van bakker Ruud van de Ven. Hij vond het tijd voor een ludieke positieve actie en besloot voor Sinterklaas te spelen.

Samenwerking bij opleidingsinstituut Bakery Sweets Center

Samenwerking bij opleidingsinstituut Bakery Sweets Center

Een gezonde toekomst voor de bakkerij- en zoetwarensector, daar zet het Bakery Sweets Center in Noord-Nederland zich voor in. Het is hiermee een voorbeeld voor de rest van het land. “Het tekort aan goed gekwalificeerde medewerkers in (semi)industriële bakkerijen groeit. In deze regio, maar ook in de rest van Nederland.”

Hoe maak ik de beste speculaasjes?

Hoe maak ik de beste speculaasjes?

Ik wil met de decembermaand goed uitpakken. Juist na deze zware periode. Speculaas is een product dat eigenlijk bij iedere klant wel in de smaak valt. Het is niet duur, en daarmee een makkelijke impulsaankoop.

Allround broodbakker omgeving Doorn

Allround broodbakker omgeving Doorn

Wat ga je doen?Ben jij een bakker/ ovenist? Dan is deze vacature zeker weten iets voor jou! Door een verschuiving in het personeelsbestand komt er binnen het bestaande...

Enthousiaste broodbakker, omgeving Hoogezand

Enthousiaste broodbakker, omgeving Hoogezand

Wat ga je doen?Wil jij werken in een bakkerij waarbij jouw (nieuwe) ideeën welkom zijn en waarbij je kan meedenken over nieuwe producten? Wij zoeken voor een...

Broodbakker in Den Haag

Broodbakker in Den Haag

Wat ga je doen? Ter uitbreiding van het huidige team komt er een functie van allround broodbakker bij. Deze is voor de lange termijn en voor 38 uur per week. In...