Borgesius over overname: ‘Onze broodnorm uitrollen’

STADSKANAAL - “In Nederland hebben wij het meest verse en eerlijke brood van Europa”, aldus Jan Borgesius, samen met zijn broers eigenaar van Bakkerij Borgesius. Om die positie van brood veilig te stellen en brood een product van onbesproken gedrag te laten zijn en blijven, heeft de familie Borgesius na stukgelopen onderhandelingen eerder dit jaar nu alsnog de vijftien bakkerijen van Bakkersland overgenomen. In een openhartig interview met Bakkers in bedrijf vertelt hij over hoe de overname toch tot stand is gekomen. En waarom.

Gezonde broodcultuur

“Ik streef naar een eerlijke, transparante markt en wil de broodstandaard van Bakkerij Borgesius uitrollen over heel Nederland. Wij kunnen onze plannen beter en gemakkelijker uitvoeren als we een groter deel van de markt in handen hebben”, geeft Jan Borgesius als belangrijkste reden van de overname van Bakkersland. “Wij willen ervoor zorgen dat we een gezonde broodcultuur houden. Deze overname past in dat plaatje.”

Naar elkaar toe groeien

Het nieuwe bakkerijconcern zal bestaan uit twintig moderne bakkerijen op verschillende locaties in Nederland. Vijftien daarvan vielen voorheen onder Bakkersland. Hoe de organisatiestructuur er in de toekomst gaat uitzien, weet Borgesius op dit moment nog niet. “We groeien naar elkaar toe en pakken het beste van beide partijen op. We kunnen complementair zijn aan elkaar.”

Interview

Lees het volledige interview in de komende editie van Bakkers in bedrijf, editie 6: 8 juli op de mat.

Lees ook
“Als je kan springen, spring dan!”

“Als je kan springen, spring dan!”

Ritchie Soekhlal van banketbakkerij Tummers is een van de jonge ondernemers die aan het woord komen in de serie Jong Talent van het Kennemer Business zakennetwerk. “Als je kan springen, spring dan!” Dat is de belangrijkste tip van Ritchie voor jonge mensen die overwegen een eigen bedrijf te starten.

‘Bijzonder om een eigen product te ontwikkelen’

‘Bijzonder om een eigen product te ontwikkelen’

Nanouk Smits (20) rondde haar studie Food Commerce & Technology aan Hogeschool Inholland af met een afstudeerstage bij Bakkerij Kees Gutter. Daar ontwikkelde ze een ­nieuwe haverkoek met bijna 50 procent minder suiker. De koek is inmiddels opgenomen in het assortiment van de Noord-Hollandse bakkerij.

Steeds meer ondersteuning door geavanceerde apparatuur

Steeds meer ondersteuning door geavanceerde apparatuur

Automatisering, duurzaamheid en efficiency zijn de belangrijkste thema’s binnen de wereld van de bakkerijmachines. Met minder handjes toch een ambachtelijk en onderscheidend product maken, en het liefst de hele dag vers. De nieuwe generatie bakkers werkt liever niet ’s nachts. Er zijn geen grote vernieuwingen, maar wel trends die doorzetten, vertellen...

Industriele broodbakker gezocht, omgeving Emmen

Industriele broodbakker gezocht, omgeving Emmen

Wat ga je doen?In deze functie ben jij verantwoordelijk voor een goed verloop van de productie van groot brood. Je bereidt deegsoorten, werkt aan de oven, je bedient...

Operator productie bakkerij Twente

Operator productie bakkerij Twente

Wat ga je doen?Als Operator Productie (Bakker) bedien je de volledig geautomatiseerde productielijn van de grondstofvoorziening tot dat het kwalitatief hoogwaardige...

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Almelo

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Almelo

Wat ga je doen?Onze klant in de omgeving van Almelo is op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker. Het betreft een fulltime functie. De werkzaamheden bestaan...