STADSKANAAL - “In Nederland hebben wij het meest verse en eerlijke brood van Europa”, aldus Jan Borgesius, samen met zijn broers eigenaar van Bakkerij Borgesius. Om die positie van brood veilig te stellen en brood een product van onbesproken gedrag te laten zijn en blijven, heeft de familie Borgesius na stukgelopen onderhandelingen eerder dit jaar nu alsnog de vijftien bakkerijen van Bakkersland overgenomen. In een openhartig interview met Bakkers in bedrijf vertelt hij over hoe de overname toch tot stand is gekomen. En waarom.

Gezonde broodcultuur

“Ik streef naar een eerlijke, transparante markt en wil de broodstandaard van Bakkerij Borgesius uitrollen over heel Nederland. Wij kunnen onze plannen beter en gemakkelijker uitvoeren als we een groter deel van de markt in handen hebben”, geeft Jan Borgesius als belangrijkste reden van de overname van Bakkersland. “Wij willen ervoor zorgen dat we een gezonde broodcultuur houden. Deze overname past in dat plaatje.”

Naar elkaar toe groeien

Het nieuwe bakkerijconcern zal bestaan uit twintig moderne bakkerijen op verschillende locaties in Nederland. Vijftien daarvan vielen voorheen onder Bakkersland. Hoe de organisatiestructuur er in de toekomst gaat uitzien, weet Borgesius op dit moment nog niet. “We groeien naar elkaar toe en pakken het beste van beide partijen op. We kunnen complementair zijn aan elkaar.”

Interview

Lees het volledige interview in de komende editie van Bakkers in bedrijf, editie 6: 8 juli op de mat.

Altijd op de hoogte blijven?