Belgische chocolatier Galler getroffen door overstromingen

Galler_logo

Afgelopen week zorgde de hoge waterstand in de rivieren voor grote problemen. In ons land, maar zeker ook in de Duitsland en België. De overstromingen veroorzaakten slachtoffers en schade in steden en dorpen. Een van de getroffen ondernemers is chocolatier Galler. 

Galler is een bekende chocolatier in Luik en mag zich hofleverancier noemen. Naast verschillende winkels worden de producten ook verkocht in de Belgische supermarkten als Carrefour en Delhaize. De overstroming leidde tot veel schade in de fabriek in Chaudfontaine. Het water kwam op 1,80 meter te staan en de voorgevel van de fabriek is weggeslagen. De voorraad chocolade is wel veilig. Deze stond opgeslagen in een magazijn in Herstal bij Luik.

Het is nog niet bekend hoe groot de schade is en wanneer de productie kan worden hervat. "We willen nu allereerst de fabriek veilig maken en de stroom herstellen. Dan kunnen we controleren of de machines het nog doen", zegt woordvoerster Valérie Stefenatto in De Tijd.

Bron: De Tijd

Dossiers
Lees ook
Cacao uit Midden-Amerika

Cacao uit Midden-Amerika

7 juli was het Wereld Chocolade Dag. In 1550 introduceerde die dag de Spaanse veroveraar Hernán Cortés cacaobonen in Europa. Reden voor Verkeersburo Centraal-Amerika wat cacao-feiten op een rijtje te zetten en te kijken naar populaire chocoladedranken in Midden-Amerika.

Overname Europe Chocolate Company door Barry Callebaut

Overname Europe Chocolate Company door Barry Callebaut

De Barry Callebaut Group neemt Europe Chocolate Company over. Callebaut verwacht de overname van de Belgische private producent van chocoladespecialiteiten en -decoraties de komende maanden af te ronden. Er zijn geen financiële gegevens van de transactie bekend gemaakt.

Coco & Sebas opent nieuwe brandstore in Breda

Coco & Sebas opent nieuwe brandstore in Breda

Coco & Sebas krijgt er een nieuwe brandstore bij. Vrijdag 25 juni opent de vierde vestiging van het Brabantse chocolademerk de deuren in Breda. Naast de producten uit het Coco & Sebas assortiment zijn er speciaal voor deze locatie ontwikkelde producten en smaken verkrijgbaar. Vanuit eigen atelier voorziet het team van Coco & Sebas...