Bakkers in de media | Week 47 – 2023

1 december 2023 Redactie Bakkers in bedrijf Oscar van der Wijk
Vanwege personeelsgebrek alleen in het weekend open, bakken met Nedertarwe en eerlijke specerijen. Wat lazen we de afgelopen week over de branche? Een greep uit de media.

Bakkers

Bakkerij Steenbergen wint voor derde jaar op rij NK BakkersVakWedstrijden met de lekkerste oliebol. ”Het is een hele prestatie om drie keer achter elkaar te winnen en daar zijn we als bakkersteam heel trots op”, vertelt de bakker aan de Meppeler Courant

Bakker Wilfred Haafs is de nieuwe huurder van het pand waar voorheen Bakkerij Beukeveld was gevestigd. Door een fout van de curator bij de afwikkeling van het faillissement werd eerst een doorstart van de bakkerij aangekondigd, wat uiteindelijk toch een overname werd, aldus Haafs tegen Omroep Groningen

Vanwege een gebrek aan personeel opent Koen Ulenaers zijn bakkerij alleen nog in het weekend. Om zijn klanten doordeweeks toch een optimale service te bieden, bezit hij nu een aantal automaten die dagelijks worden voorzien van verse producten, vertelt hij aan TV Limburg.

Wat gaat er gebeuren met de voormalige winkel van Bakker Render in Rijssen, vraagt Tubantia zich af. Bakker Render sloot na 125 jaar eerder dit jaar de deuren. Sindsdien is het stil i n het pand aan de Enterstraat.

Zwolse bakker en NBOV-voorzitter Arend Kisteman staat op de 23e plek van de kandidatenlijst van de VVD. Kisteman vertelt RTV Focus Zwolle dat als hij als Kamerlid naar Den Haag zou vertrekken, hij wel een directeur moet aanstellen voor zijn bakkerij. 

Grondstoffen

Bakkerij Ubak gaat bakken met Nedertarwe, een duurzaam graan van Nederlandse bodem schrijft de Meppeler Courant. De bakkerij draagt hiermee bij aan de verduurzaming van de gehele graanketen, van akker tot bakker.

De Rucphense Heimolen draait weer: graan wordt verwerkt tot meel voor sociaal brood aldus BN De Stem. De zorgmolen heeft mensen met een beperking in dienst voor zowel de molen als de kleinschalige winkel met horecavoorziening. 

In een interview met Food Business vertelt Iona Mulder over haar bedrijf The Good Spice, een handelshuis voor duurzaam verbouwde specerijen. Met zes specerijen in het assortiment leggen ze de focus op kortere ketens, eerlijke prijzen voor boeren en duurzame verbouwing.  

 

 

Altijd op de hoogte blijven?