Bakkers in de media - week 37

16 september 2022 Redactie Bakkers in bedrijf

Jong talent opent eigen chocolaterie, Amstelveense begrippen Prenger & De Lange bundelen krachten en in Leiden opent een drijvende koekenbakkerij. Tegelijkertijd lijden veel bakkers onder prijsstijgingen. Wat lazen we deze week over de branche? Een greep uit de media.

Strijen Banketbakker Dylan (24) zegde zijn baan op en begint eigen chocolaterie. '‘Kansen moet je pakken.'’

De Watertuin in Leiden is gesloten. De oude ‘Bloemenboot’ biedt vanaf nu onderdak aan een drijvende koekenbakkerij: nieuw adres voor ouderwetse Leidsche Koek.

Patisserie Prenger & banketbakkerij De Lange in Amstelveen bundelen hun krachten en openen begin oktober een hagelnieuw filiaal op winkelcentrum Groenhof.

‘Koop lokaal’ is een van de uitgangspunten voor een duurzaam leven. In Eindhoven wordt sinds kort 100% Eindhovens Broodt gebakken. Geoogst, gemalen en gebakken in eigen stad.

Bakkerij Wammes in Utrecht baalt van torenhoge energierekening: ''Het is kielekiele, maar we blijven positief''

De prijzen in de Dordtse bakkerij Korteweg zijn in enkele jaren met gemiddeld 80 eurocent gestegen.  ‘'Als brood een kwartje duurder wordt, heb ik kans dat klanten zeggen: sorry Dirk, dan koop ik wel een brood bij de supermarkt.’'

De Limburger kopt: Hoge energieprijs is een drama voor de slager en de bakker. De Delftse bakker Jack van Roon onderneemt preventief actie: op 15 oktober sluit hij zijn bakkerij in de Van Bossestraat. Ook bakkerspaar Baas uit Hoogwoud is per 1 oktober gesloten. In Den Haag worden twee filialen van bakkerij Hessing -bekend van de Haagsche Kakker- failliet verklaard.

Bakker Dick Bosman uit Noordscheschut van De Soete Suickerbol in Noordscheschut bakte ‘Jettenbroden op 150 graden, omdat de klimaatminister dit zou hebben geadviseerd op Radio1. Niks van waar, zegt minister Rob Jetten (D66) zelf.

Het Twents Broodhoes in Oldenzaal krijgt per 1 oktober de naam bakker Pinners (naar Gerard Pinners) terug. Monique Schasfoort-Van Wietmarschen was jarenlang het gezicht van de bakkerij en neemt de zaak nu over.

Altijd op de hoogte blijven?