Bakkerijschool Ter Groene Poorte breekt wereldrecord vegan cake

Ter Groene Poorte_Vegan cake wereldrecord_LR

Leerlingen van de bakkerijschool Ter Groene Poorte vestigden 22 april officieel een nieuw wereldrecord vegan cake. Samen met Alpro maakten zij 495 kilo vegan cake gemaakt. De cake werd tentoongesteld en uitgedeeld in de Antwerpse koffiebar Wasbar.

De bakkerijschool was al enkele weken bezig met het project. Praktijkleerkracht en initiator Hans D'heer: "We kregen de vraag van Alpro of we het zagen zitten om in dit verhaal te stappen. En dat doen we met veel plezier. Samen met enkele vrijwillige leerlingen uit het specialisatiejaar banket- en chocoladebewerking deden we in de paasvakantie al de nodige voorbereidingen en werd de cake enkele dagen koel gehouden. Gisteren hebben we dan opgebouwd, een groot werk, en vandaag was le moment suprème!"

Vegan

D'heer is bijzonder trots op het wereldrecord. "Het is mooi voor de school en de leerlingen en het bewijst nogmaals dat Ter Groene Poorte een innovatiecentrum voor voeding is. Vegan komt steeds meer op de kaart te staan dus moeten we als toonaangevende voedingsschool inspelen om de trends die zich voordoen in de maatschappij. Opgelet, wij gaan niet zeggen wie wat moet eten. We hebben ook een slagerijschool, maar we vinden dat we als school mee moeten zijn met wat er leeft in de samenleving op gebied van eetpatronen."

De smaak van de cake was goed volgens D'heer. Dat er geen eieren of dierlijke melk waren gebruikt was niet te proeven. De cake werd uitgedeeld in de Antwerpse koffiebar Wasbar. De restanten zijn geschonken aan 2good2go en enkele andere voedselcentra.

Dossiers
Lees ook
Debic introduceert vegan slagroomalternatief: Debic Vegantop

Debic introduceert vegan slagroomalternatief: Debic Vegantop

Debic, het zuivelmerk voor de foodservicespecialist van FrieslandCampina, breidt in januari 2022 haar aanbod uit met een gloednieuw product: Debic Vegantop, een volwaardig vegan alternatief voor de klassieke slagroom in de bakkerij, bij de chocolatier en de ijsbereider. De vertrouwde smaak en kwaliteit van Debic wordt daardoor ook beschikbaar voor veganisten.

Marike van Beurden: ‘Vegan patisserie moet minstens zo lekker zijn als traditioneel gebak’

Marike van Beurden: ‘Vegan patisserie moet minstens zo lekker zijn als traditioneel gebak’

Clean label, glutenvrij, vegan en duurzaamheid zijn thema’s die ook in de patisserie spelen. Patissier en patisserieconsultant Marike van Beurden houdt zich er uitgebreid mee bezig. Zo is ze de afgelopen tijd in de vegan patisserie gedoken. Wat haar ertoe bracht zelf een vegan boter te ontwikkelen. “Naast de boter gaan we nog meer vegan producten maken,...

Vooruitkijken

Vooruitkijken

Het is de tijd om vooruit te kijken. Of nee, niet precies nu, want in december is het voor de hele branche veel te druk. Plannen maken voor het nieuwe jaar doe je lekker in januari. Nadat je eerst een beetje bent bijgekomen van de jaarlijkse eindspurt.