Bakkerijschool Ter Groene Poorte breekt wereldrecord vegan cake

23 april 2021

Leerlingen van de bakkerijschool Ter Groene Poorte vestigden 22 april officieel een nieuw wereldrecord vegan cake. Samen met Alpro maakten zij 495 kilo vegan cake gemaakt. De cake werd tentoongesteld en uitgedeeld in de Antwerpse koffiebar Wasbar.

De bakkerijschool was al enkele weken bezig met het project. Praktijkleerkracht en initiator Hans D'heer: "We kregen de vraag van Alpro of we het zagen zitten om in dit verhaal te stappen. En dat doen we met veel plezier. Samen met enkele vrijwillige leerlingen uit het specialisatiejaar banket- en chocoladebewerking deden we in de paasvakantie al de nodige voorbereidingen en werd de cake enkele dagen koel gehouden. Gisteren hebben we dan opgebouwd, een groot werk, en vandaag was le moment suprème!"

Vegan

D'heer is bijzonder trots op het wereldrecord. "Het is mooi voor de school en de leerlingen en het bewijst nogmaals dat Ter Groene Poorte een innovatiecentrum voor voeding is. Vegan komt steeds meer op de kaart te staan dus moeten we als toonaangevende voedingsschool inspelen om de trends die zich voordoen in de maatschappij. Opgelet, wij gaan niet zeggen wie wat moet eten. We hebben ook een slagerijschool, maar we vinden dat we als school mee moeten zijn met wat er leeft in de samenleving op gebied van eetpatronen."

De smaak van de cake was goed volgens D'heer. Dat er geen eieren of dierlijke melk waren gebruikt was niet te proeven. De cake werd uitgedeeld in de Antwerpse koffiebar Wasbar. De restanten zijn geschonken aan 2good2go en enkele andere voedselcentra.

Altijd op de hoogte blijven?