Bakkerijschool schenkt pralinés aan zorgpersoneel

Pralines voor zorgpersoneel_foto Ter Groene Poorte

Ook in België is het vanwege het coronavirus erg druk in de ziekenhuizen. Reden voor Bakkerijschool Ter Groene Poorte om het zorgpersoneel te bedanken met pralinés.

Leerlingen van Ter Groene Poorte maakten vijftig extra dozen pralines. Twee leerlingen overhandigden deze op dinsdag 8 december aan Ronny Lyna, hoofd food van AZ Sint-Lucas. De pralines worden de komende dagen verdeeld over de verschillende diensten.

"Een druppel op een hete plaat", vertelt Iris Cornette, algemeen directeur Ter Groene Poorte. "Maar we willen toch ook onze dankbaarheid naar het zorgpersoneel toe onderstrepen met een fijn gebaar. En wat kunnen we als Bakkerijschool beter overhandigen dan lekkernijen die hier zelf werden vervaardigd. We kozen voor een lokale verankering met Brugge en hopen dat het hen zal smaken."

Dossiers
Lees ook
Slimme verpakkingsoplossingen in Smart Packaging Gallery van Empack 2022

Slimme verpakkingsoplossingen in Smart Packaging Gallery van Empack 2022

In de Smart Packaging Gallery van Empack 2022 zien bezoekers de nieuwste slimme technieken, producten en machines. Empack 2022 vindt plaat op 5, 6 en 7 april 2022 in Evenementenhal Gorinchem.

Verlaag zo de energiekosten van je bakkerij

Verlaag zo de energiekosten van je bakkerij

p de eerste plaats voor het hoogste energieverbruik staan je ovens. Deze worden op de voet gevolgd door gekoelde opslagruimten en airconditioning units. Als je ontdekt dat energie tot 10 procent van de omzet van een bakkerij kan uitmaken, zie je hoe aantrekkelijk het is om je verbruik te verminderen!

Nederlandse chocolatiers kunnen meedoen aan Belgium Chocolate Awards

Nederlandse chocolatiers kunnen meedoen aan Belgium Chocolate Awards

In 2022 organiseert het Belgische vakblad Chocolaterie voor de tiende keer de Belgium Chocolate Awards plaats. Ook Nederlandse chocolatiers kunnen aan deze wedstrijd meedoen. Inschrijven kan nog tot 15 maart.