Bakkerijmuseum opent de deuren na verbouwing

bakkerijmuseum heropening_foto Duco de Vries

Foto: Duco de Vries/Bakkerijmuseum

De verbouwing van het Bakkerijmuseum in Medemblik is afgerond. Op zaterdag 10 juli opent het museum weer de deuren voor bezoekers. Daarom blaast Harry Nederpelt, wethouder van de gemeente Medemblik die zaterdag om 10.00 uur op de bakkershoorn. 

Vanwege de coronapandemie is het niet mogelijk om het museum te heropenen met een groots feest. Daarom koos het museum voor de bakkershoorn. Vroeger gebruikte een bakker deze hoorn om het dorp te laten weten dat het brood klaar was voor de verkoop. Dit gebeurde wel vroeger dan 10.00 uur. Zaterdag 10 juli neemt de de wethouder van de gemeente Medemblik, Harry Nederpelt, de hoorn ter hand om te laten horen dat het museum gereed is voor bezoek.

Verbouwing museum

De verbouwing van het museum startte januari 2021. De twee buurpanden zijn nu met een grote dakoverkapping met elkaar verbonden, waardoor er bijvoorbeeld ruimte is ontstaan om het museum van een lift te voorzien. Naast de hellingbaan bij de entree, brede doorgangen en een drempelloze vloer maakt dit het Bakkerijmuseum beter toegankelijk dan voorheen.

De winkel is compleet vernieuwd en de gebruikelijke lekkernijen, zoals de gevulde koeken en de truffels zijn weer verkrijgbaar en te proeven in de sfeervolle ambiance van het Bakkerijmuseum. De bakkers staan weer klaar om de oude baktechnieken te demonstreren en de kinderen kunnen hun handen weer uit de mouwen steken. 

Het museum is tijdens de zomervakantie weer geopend van maandag t/m zondag van 11.00 – 17.00 uur. Reserveren is niet verplicht, maar in verband met drukte wel gewenst. 

Dossiers
Lees ook
‘Wacht niet tot je pensioenleeftijd met het regelen van bedrijfsopvolging'

‘Wacht niet tot je pensioenleeftijd met het regelen van bedrijfsopvolging'

Veel ondernemers denken (liever) niet na over wat er komt kijken bij stoppen met het bedrijf. Aan bedrijfsoverdracht zitten fiscale, juridische en vooral emotionele kanten. Het advies luidt: schakel deskundige hulp in en begin op tijd.

Bakker Piet houdt vast aan transparantie

Bakker Piet houdt vast aan transparantie

Een gloednieuwe bakkerij met lunchroom en vergaderfaciliteiten. Ronny en Esther van der Horst van Bakker Piet verhuisden van een kleine bakkerij in het dorp naar een nieuwe plek aan de rand van Elspeet. Bij de nieuwbouw gold als stelregel dat alles transparant moest zijn.

Bakkerij Franssen in Epen krijgt predicaat Hofleverancier

Bakkerij Franssen in Epen krijgt predicaat Hofleverancier

Ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van het bedrijf ontving Bakkerij Franssen in Epen zondag 15 mei het predicaat ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’. Gouverneur Roemer overhandigde de oorkonde aan eigenaars Jos en Miranda en hun dochter Tamara Hoogervorst.