Nieuw tegeltableau voor Bakkerijmuseum

Tegeltableau

Het Bakkerijmuseum in Medemblik heeft een nieuw tegeltableau onthuld.

Op het tegeltableau, dat uit twaalf tegels bestaat, prijkt een historische foto van John Koeten voor de deur van Bakkerij Van Puffelen in Westwoud. Het tegeltableau is aan de wand boven de bakkerskar van Van Puffelen geplaatst.

Dit voorjaar startte het Bakkerijmuseum een crowdfunding-actie, waarbij deegrollers en tegeltjes konden worden geadopteerd ter ondersteuning van de verbouwing van het museum. Ook ondernemer Bas Koeten van Bas Koeten Racing BV. gaf hieraan gehoor. Zijn vader John Koeten heeft vroeger jarenlang bij Bakkerij Van Puffelen gewerkt en het leek Koeten junior leuk om zijn vader voor zijn 75e verjaardag een bijzonder cadeau te doen.

Vader Koeten mocht op 25 september in aanwezigheid van zijn gezin het tableau zelf onthullen. Op dezelfde dag zijn ook de kleinere blauwwitte tegeltjes van de crowdfunding-actie onthuld in de Koekerij.

Dossiers
Lees ook
Bakkerijmuseum opent de deuren na verbouwing

Bakkerijmuseum opent de deuren na verbouwing

De verbouwing van het Bakkerijmuseum in Medemblik is afgerond. Op zaterdag 10 juli opent het museum weer de deuren voor bezoekers. Daarom blaast Harry Nederpelt, wethouder van de gemeente Medemblik die zaterdag om 10.00 uur op de bakkershoorn.

Steun Bakkerijmuseum De oude bakkerij

Steun Bakkerijmuseum De oude bakkerij

Op 4 januari start de verbouwing van Bakkerijmuseum De oude bakkerij in Medemblik. Daarom start het museum een obligatie-actie. Zo wil het museum een groot draagvlak onder de lokale bewoners en branchegerelateerde bedrijven creëren.

Nederlands Bakkerijmuseum koopt monumentaal pand

Nederlands Bakkerijmuseum koopt monumentaal pand

Het Nederlands Bakkerijmuseum gaat uitbreiden. Het museum heeft het naastgelegen pand, bekend als 'het Daendelshuis' aangekocht. Hiermee gaat een droom in vervulling, laat het museum weten. In het nieuwe pand komen onder andere workshopruimtes, het depot en een nieuw restaurant.