Bakkerij Carl Siegert introduceert 'Oldenheimer'

Oldenheimer

Bakkerij Carl Siegert in Harmelen introduceert de Oldenheimer tijdens de Horecava (8-11 januari). Oldenheimer is een 100 procent volkoren zuurdesem brood, met de hand gevormd en op de vloeroven gebakken. Ook is dit brood biologisch. Met de Oldenheimer speelt de horecabakker in op de trend van gezond volkorenbrood. Er zijn twee varianten: de Oldenheimer Volkomen Volkoren Draaier en de Oldenheimer Volkomen Volkoren Plateel.

"Eenvoud is het kenmerk van het ware." Dit gezegde van zijn opa was voor Carl Siegert (eigenaar van Bakkerij Carl Siegert) de inspiratiebron voor de Oldenheimer. "Ik ben teruggegaan naar de pure eenvoud van moeder natuur, naar de volkoren graankorrel. Met als resultaat de Oldenheimer: een biologisch zuurdesem brood van 100 procent volkoren tarwe met toevoeging van lijnzaad, zonnebloempitten en haver. In al haar ware eenvoud een verrukkelijk volkomen volkoren brood."

Volkoren: boordevol granen

Uit ervaring weet de horecabakker uit Harmelen dat steeds meer mensen ontdekken hoe smaakvol en gezond brood is, dat boordevol granen zit. Volkorenbrood bevat meer voedingsstoffen en vezels. Dat komt omdat de hele graankorrel hierin verwerkt is: de meelkern, de kiem en de zemel. Dit is gezonder dan brood op basis van bloem waarvoor alleen het binnenste deel van de graankorrel is gebruikt.

Voor de Oldenheimer gebruikte Siegert volkorenmeel. Daarnaast voegde hij lijnzaad, zonnebloempitten en havervlokken toe. Pitten en zaden bevatten veel eiwitten, vezels en vitaminen. Ze dragen bij aan de vitaliteit. Lijnzaad zit boordevol voedingsvezels en omega-3 vetzuren. In havervlokken is veel vitamine B11 aanwezig, wat het immuunsysteem ondersteunt. Zonnebloempitten staan bekend als natuurlijke cholesterolverlager. Dat maakt de Oldenheimer volgens de bakker tot een gezond brood met pit.

Bakkerij Carl Siegert

Bakkerij Carl Siegert kent een geschiedenis van zes generaties bakkers en molenaars. Inspiratie, innovatie en ambacht staan centraal in de Harmelense bakkerij. “Wij bouwen voort op onze familietradities en vernieuwen altijd. Duurzaamheid is daarbij vanzelfsprekend. Het graan voor onze – voornamelijk biologische – broodspecialiteiten groeit zoveel mogelijk in Nederland. Het wordt op Hollandse windmolens gemalen. Wij richten ons volledig op de Horeca.”

Sinds 1991 draagt Bakkerij Carl Siegert het predicaat ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’. Dit is een onderscheiding voor een selecte groep kleine en middelgrote bedrijven van tenminste 100 jaar oud die een voorbeeldfunctie hebben in de branche.

Lees ook
Horecavakbeurs Horecava 2021 volledig online

Horecavakbeurs Horecava 2021 volledig online

Horecava, jaarlijks in januari in RAI Amsterdam en de grootste horecavakbeurs van Nederland, wordt als gevolg van de coronacrisis volledig online georganiseerd. Het online evenement wordt gehouden op maandag 1 februari 2021.

Blik op 2030 -  Brood als superfood?

Blik op 2030 - Brood als superfood?

In 2030… eten we veel minder brood. In 2030… staat brood als medisch voedsel op de kaart. Dinsdag 22 september schoven drie Meester Boulangers aan tafel met andere mensen uit de branche aan, om te kijken waar we ons op voor kunnen en moeten bereiden. Dit is het verslag van het tweede deel van de middag.

Populariteit brood neemt toe

Populariteit brood neemt toe

De populariteit van brood neemt toe. Dat blijkt uit het imago-onderzoek van het Nederlands Bakkerij Centrum met behulp van Blauw Research en GfK. In tweejaar tijd steeg het aantal mensen dat brood in een modern en gezond voedingspatroon vindt passen met 3,3 procent naar 83,6 procent. Alleen bij vrouwen onder 39 jaar is er nog werk aan de winkel; vanwege...