• Home
  • Nieuws
  • Artikelen
  • Blogs
  • Agenda
  • Dossiers
  • Edities
  • Recepten
  • Bedrijvengids
  • Adverteren
  • Foodbanen
Bakkers in bedrijf
  • Inloggen
  • Abonneren
  • Home
  • Nieuws
  • Artikelen
  • Blogs
  • Agenda
  • Dossiers
  • Edities
  • Recepten
  • Bedrijvengids
  • Adverteren
  • Foodbanen
Ambacht

Bakkerij Broekmans neemt aantal filialen bakkerij Korsten over

15 juli 2019

Bakkerij Broekmans uit Panningen neemt een aantal filialen van de failliete bakkerij Korsten uit Weert. Het gaat om de hoofdlocatie op de Maaspoort, de winkel op het Oranjeplein en het filiaal in Nederweert. Dat liet curator Peter Brouns 12 juli weten meldt 1Limburg.

Bakkerij Korsten werd 3 juli failliet verklaard. De bakkerij was sinds 1932 gevestigd in Weert en stond bekend als 'De Vlaaienbakker van Weert'. Wekelijks bakte de bakker zo'n 1800 vlaaien. De inwoners van Weert reageerden geschokt op het nieuws. " Het is ook een schok voor de familie zelf", zei curator Peter Brouns in de Limburger. "Maar ze kampten met een teruglopende omzet - zeker in de warme zomer vorig jaar-, grote concurrentie en schaarste op de arbeidsmarkt. Geen heel zware verliezen maar investeringen om achterstanden in het onderhoud weg te werken, konden niet meer worden gedaan."

De bakkerij had acht filialen en 90 werknemers. Bakkerij Broekmans neemt nu drie filialen en 30 medewerkers over. Over de andere vijf filialen is de curator nog in gesprek met andere partijen. 

Johannes Henricus Broekmans richtte in 1888 Bakkerij Broekmans op in Panningen. Het familiebedrijf breidde in 1993 uit met een tweede filiaal. begon in de jaren negentig uit te breiden. In de jaren daarna groeide het aantal filialen naar dertien. Vanuit de centrale locatie in Panningen worden alle filialen dagelijks bevoorraad met vers brood en gebak.

 

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
Dossiers
  • Ambacht
Meer over
  • Failissement
  • Bakkerij broekmans
Lees ook

Market Food Group neemt Detailresult-bakkerij over

Market Food Group, bekend van de formules Le Perron en ’t Stoepje, neemt Detailresult-bakkerij in Apeldoorn over.
28 juli 2023Redactie Bakkers in bedrijf

Bakkerij ‘t Kraayennest neemt winkel van bakkerij Bereket over

Bakkerij ‘t Kraayennest heeft overeenstemming met bakkerij Bereket in Nijmegen over de overname van de winkel aan de Daalseweg. Bakkerij Bereket sluit na de Nijmeegse vierdaagse en bakkerij ’t Kraa...
28 juni 2023Redactie Bakkers in bedrijf

IJsmaker neemt chocolaterie over

De broers Theo en Martin Gerrits van Mousset Chocolade uit Arnhem hebben een koper gevonden voor hun bedrijf. Jeroen Pohlmann van Wijs, ambachtelijk IJs neemt vanaf 1 juli  het bijna honderd jaar o...
16 juni 2023Redactie Vakblad IJs
12345>>>
Foodbanen

De beste banen in de brood- en banketsector

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de gratis digitale nieuwsbrief van Bakkers in bedrijf en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de bakkerijbranche.

Inschrijven

Slimmer werken in Food

Slimmer werken in Food

De special Slimmer werken in Food is verschenen, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.

Lees verder

Superaanbieding

Superaanbieding

Superaanbieding! Ontvang 1 jaar Bakkers in bedrijf voor slechts €19,99  ex. btw. 

Aanvragen

Agenda

  • 2 oktober

    Cursus duurzame & gezonde voeding

  • 2 oktober - 3 oktober

    De Vakbeurs Foodspecialiteiten 2023

  • 5 oktober

    Workshop Marktsucces met gezonde en duurzame voedselinnovatie

Bakkers in bedrijf © 2023 Bakkers in bedrijf.
Alle rechten voorbehouden.
Facebook Twitter Instagram LinkedIn
Dit is een uitgave van Alea Publishers

Alea_Logo

  • Over Bakkers in bedrijf

    • Abonneren
    • Adverteren
    • Nieuwsbrief
    • Edities
    • Over ons
    • Contact
  • Andere platformen

    • AutomationNL
    • BeverageNL
    • EVMI
    • Vakblad IJs!
    • Vleesmagazine
    • Vismagazine
    • VoedingNU

Contactgegevens

Bakkers in Bedrijf
Postbus 595 - 3700AN Zeist
Huis ter Heideweg 13 - 3705MA Zeist
NL
info@bakkersinbedrijf.nl
+31 (0)85-0407400
    • Privacy Statement
    • Algemene Voorwaarden
    • Disclaimer