Bakker Willem Willemse trakteert De Zonnebloem

11 oktober 2016

HILVARENBEEK - Een initiatief om goed te doen voor de lokale samenleving waarmee ook het belang van het gebruik van regionaal beschikbare grondstoffen wordt onderstreept. Zo omschrijft bakker Willem Willemse van de gelijknamige bakkerij uit Hilvarenbeek zijn actie om op 12 oktober de gasten en vrijwilligers van de Zonnebloem afdeling Hilvarenbeek en omstreken te trakteren op een streekspecialiteit.

De Zonnebloem

De vrijwilligers van de Zonnebloem in Hilvarenbeek en omstreken zetten alles op alles om de deelnemers, ouderen met een fysieke beperking, een onvergetelijke dag te bezorgen. Een lichamelijke beperking hoeft nooit een belemmering te zijn, we willen dat iedereen volop van het leven kan genieten. Joke Kiemeneij van de Zonnebloem Hilvarenbeek: “we waren blij verrast met het spontane initiatief van Willemse. Door deze geste kunnen we onze verwendag op 12 oktober tot een extra groot succes brengen”.

Appels uit Goirle

Willem Willemse gebruikt de verse appels van fruitkwekerij De Braacken voor zijn bakkersproducten. “Wat dichtbij te vinden is hoef je niet ver weg te halen”, aldus Willem over zijn keuze voor de Goirlese appels. Al meer dan honderd jaar maakt de Braacken deel uit van het Brabantse landgoed Gorp & Roovert. Willemse: “De Braacken heeft daarbij duurzaamheid, kwaliteit en voedselveiligheid hoog in het vaandel staan. Kernwaarden die ook uitstekend passen bij ons bakkersbedrijf”.

Bakker Willemse

Willem Willemse is een bakker die trouw is gebleven aan zoals hij zelf zegt ‘het echte ambacht’: “In ons kleinschalige bedrijf draait het nog écht om smaak, het geven van tijd aan producten en om mensen. Onze klanten mogen van ons verlangen dat wij elke dag en nacht tot het uiterste gaan om het lekkerste product te bakken dat we met de grootste glimlach overhandigen."

Altijd op de hoogte blijven?