Bakker Bas koopt Délifrance-vestiging via crowdfunding

24 februari 2017

Gorinchem - Bakker Bas heeft € 225.000 opgehaald bij het publiek via Knab Crowdfunding. De brood- en banketbakker kan daardoor de Délifrance vestiging in het Piazza Center in Gorinchem aankopen die precies naast Bakker Bas zelf gevestigd is. Ondernemers Bas en Marjolein Hendrikx krijgen zo twee afzonderlijke zaken naast elkaar.

Blij

Bas Hendrikx: “Onze bakkerij loopt goed en we hebben veel vaste klanten. We hadden al een tijd de wens om uit te breiden. De mogelijkheid om de eveneens goedlopende Délifrance vestiging naast onze winkel over te nemen, kwam dus mooi uit. Er staat een sterk team. Marjolein gaat zich ook actief bezighouden met de Délifrance vestiging. We zijn erg blij dat de klanten van Knab ons zo ondersteunen via deze crowdfunding.”

Synergie

Met de twee goedlopende winkels zijn er mogelijkheden voor synergie en met name ook de verdere uitbreiding van het banket-gedeelte van de bakkerij. Délifrance ligt aan de ingang van het Piazza Center, waardoor het zeer goed bereikbaar is, ook na de openingstijden van het winkelcentrum. Tijdens de zomermaanden wordt het aantal zitplaatsen uitgebreid met 40 terrasplaatsen.

Trots

René Frijters, oprichter van Knab: “De kans om de winkel naast je eigen winkel te kopen, krijg je zelden. We zijn dan ook trots dat we zo’n echt ondernemersechtpaar kunnen helpen bij deze unieke kans. In totaal hebben 191 Knab klanten deze lening mogelijk gemaakt. Knab doet zelf ook altijd mee. Hoe leuk is het om binnenkort een keer een kop koffie met wat lekkers te gaan drinken bij deze Délifrance. Dat ga ik zeker doen.”

Knab Crowdfunding

Knab Crowdfunding brengt ondernemers en investeerders bij elkaar. Via het online platform kunnen Knab klanten investeren in bedrijven van ondernemers die op zoek zijn naar een snelle en gedegen financiering om hun groeiplannen te realiseren. Ondernemers met een financieringsbehoefte van € 50.000,- tot € 1.000.000 kunnen terecht bij Knab Crowdfunding. Knab Crowdfunding wordt aangeboden door Knab in samenwerking met Collin Crowdfund N.V. Collin beoordeelt de leningaanvragen en beheert de leningen. De investeringen in crowdfundingprojecten gaan via een Crowdfundingrekening bij Knab.

Altijd op de hoogte blijven?