Achterhoeks graan in de finale van het WK broodbakken in Parijs

1 februari 2022

Achterhoeks graan krijgt internationale erkenning  tijdens het Mondial du Pain. Het Nederlandse team gaat de strijd aan om wereldkampioen brood bakken te worden met de graansoorten rode tarwe en emmer.

Het meel is nu al beschikbaar in de Achterhoek en Liemers. Bakkers presenteren in samenwerking met de molenaar, de graanteler en de bakkersopleiding van het Graafschap College Puur Achterhoekse Broden in hun winkel. Ze startten vorig jaar met het pompoenbrood en onlangs is er een nieuwe variant aan toegevoegd genaamd TESS brood. TESS is een afkorting voor de drie graansoorten die gebruikt worden: Tarwe, Emmer en Spelt uit de Silvoldse Slaege. Het TESS brood is een uitbreiding van het Puur Achterhoekse Brood assortiment.

Voedsel uit eigen regio

Deze samenwerking is ondersteund vanuit Smaakacademie Achterhoek waar ondernemers en onderwijs samenwerken aan hoogwaardig voedsel uit eigen regio. Voedsel dat gezond en duurzamer geteeld wordt en daarbij het landschap, bodemleven en biodiversiteit versterken. Deze ketensamenwerking van grond tot mond en van akker tot bakker krijgt erkenning door het gebruik van Achterhoeks graan bij het wereldkampioenschap in Parijs.

Puur Achterhoeks Brood

Puur Achterhoekse Broden en de nieuwe TESS variant liggen bij een aantal bakkers in de schappen. Dit zijn Bakkerij Ten Have in Silvolde, Bakkerij Ten Broeke in Lochem, Bakkerij Schreuder in Eibergen, Bakkerij Kaspers in Doetinchem, Zeddam & Wehl en als laatste bij Het Goede in Dieren.

Altijd op de hoogte blijven?