Hiljo Hillebrand en Renske Huyben strijden op 2 en 3 maart in Tokio om kampioen te worden tijdens Best of Mondial du Pain. Het Nederlandse BoulangerieTeam is aanwezig met Achterhoeks graan, dat gebruikt wordt in een onderdeel van de wedstrijd.

Nederland doet voor het eerst mee aan Best of Mondial du Pain, ook wel de Olympische spelen onder het broodbakken genoemd. Coaches Wietse Schiere, Mike Onasse, Gerrit Huckriede en Hans Som stoomden Hiljo en Renske klaar voor deze intensieve wedstrijd. Hans Som is aanwezig in Tokio en één van de internationale juryleden.

Tijdens het wedstrijdonderdeel ‘Restaurant Sandwich’ bakt het Nederlandse team met Achterhoeks graan. De Rode Tarwe (ook wel roodkoorn genoemd) vormt de basis van het brood en is geteeld in Silvoldse Slaege in de Achterhoek, in het stroomgebied van de Oude IJssel en de Aa-Strang. Het team maakt een Achterhoekse variant van de Restaurant Sandwich, die is ontwikkeld met Paskal Karels van restaurant Karels uit Braamt.

Op vrijdag 3 maart is de zinderende finale van the best of Mondial du Pain 2023. De prijsuitreiking is te volgen via onderstaande livestream. Deze vindt plaats vanaf 14:45 uur op 3 maart (Japanse tijd). Livestream: CONGRES ANNUAL 2023.

Altijd op de hoogte blijven?