160 jaar Hellema Hallum

Hellema logo

Hellema Hallum viert in 2021 het 160 jarig jubileum. Vanwege corona is de viering minder groots dan in een normaal jaar. “Normaal gesproken zouden we groter uitpakken", zegt productmanager Frank Wildschut tegen Bakery Sweets Center. "Op bijvoorbeeld de ISM zoetwarenbeurs, maar door de pandemie zijn alle grote evenementen afgelast." Wel was er oranjekoek voor de medewerkers.

De geschiedenis van Hellema Hallum gaat terug naar 1861. Toen startte Andele Hellema een banketbakkerij in Hallum. Deze banketbakkerij ontwikkelde zich tot een internale producent van koekjes, bars en bites. De producten worden gemaakt onder de merknamen Hellema, Nature Bakes, CrunchieS en Sun Best. De bakkerij maakt vooral private label-producten. In Nederland is het merk Smoeltjes het meest bekend. Inmiddels staat de vijfde generatie van de familie Hellema, Gerrit en Hille Hellema, aan het roer en staat de zesde generatie klaar om het familiebedrijf over te nemen.

Hellema Hallum levert koekjes aan 90 verschillende landen. Wildschut vertelt over de verschillende trends in verschillende landen. Nederlanders willen vooral krokante koekjes en tussendoortjes, terwijl in de Verenigde Staten en in het Verenigd Koninkrijk meer zachtere, soft baked en cake-achtige koekjes en tussendoortjes populair zijn.

Momenteel zijn volgens Wildscht de belangrijkste onderwerpen zaken als duurzame, natuurlijke en onbewerkte grondstoffen. "Bijvoorbeeld een gezondere samenstelling met meer vezels of ingrediënten met een duurzaamheidskeurmerk. Ook duurzame, recyclebare verpakkingsmaterialen zijn momenteel een belangrijk onderwerp. Wij kiezen bijvoorbeeld voor papieren wikkels en kartonnen trays.”

Lees meer over Hellema Hallum op de website van Bakery Sweets Center. Het bedrijf is een van de partners.

 

Dossiers
Lees ook

Nieuw koekjesboek

KortrijkDanny Capon van de gastronomische school Ter Groene Poorte heeft een nieuw koekjesboek uitgebracht. In het boek met als titel 'Niet zomaar … koekjes!' bundelt hij zijn kennis om door te geven aan toekomstige patissiers. Koekjesspecialist Dit is zijn vierde boek en net als in zijn vorige boeken gaat de auteur dieper in op het fenomeen ‘koekjes’. Hij heeft er zijn specialiteit van gemaakt. In Vlaanderen is hij dé koekjesspecialist. Recepten Niet zomaar … koekjes! bevat 101 zoete en hartige recepten die toegankelijk zijn voor iedereen. De auteur biedt meer dan 100 verschillende recepten aan...

Van der Pol introduceert nieuwe smaken koekjesdeeg

Van der Pol introduceert nieuwe smaken koekjesdeeg

WIJK EN AALBURG - Van der Pol, specialist in basisdegen, introduceert dit najaar drie nieuwe smaken koekjesdeeg: gember, American Cookie én Groene thee-Matcha. Het vertrouwde assortiment, met onder andere mozaïek roomboter koekjes en chocolade hazelnoot mix, is al verkrijgbaar in rollen diepgevroren deeg met 3 verschillende soorten in 1 doos. Het volledige...

Natuurboterwafel Destrooper bestaat 125 jaar

LEEUWARDEN - De Natuurboterwafel van de West-Vlaamse Biscuiterie Jules Destrooper, bestaat dit jaar 125 jaar. De Natuurboterwafel is één van de bekendste koekjes uit het assortiment van Destrooper en wordt nog steeds gemaakt naar een negentiende eeuws geheim recept, stelt het bedrijf. “Voor het deeg worden enkel natuurlijke ingrediënten gebruikt, zoals echte hoeveboter.” De koekjes van Destrooper dragen sinds 2006 het keurmerk ‘streekproduct uit de Westhoek’ en zijn al meerdere keren bekroond met een Superior Taste Award. Gelukskoekje De Natuurboterwafel is de Belgische variant van het gelukskoekje...