115 jaar Bakkerij Van Eijk met bakfeest

14 november 2016

SOMEREN – Bakkerij Van Eijk in Someren bestaat 115 jaar. Dat wordt zondag 20 november gevierd door de bakkersbroers Laurens en Denis van Eijk met een bakfeest. Tussen 12.00 en 16.00 uur is iedereen welkom in de bakkerij aan de Boerenkamplaan 54 in Someren. Tijdens de open dag worden er bakdemonstraties gegeven en kan er natuurlijk veel worden geproefd.

Familiebedrijf

De geschiedenis van Bakkerij van Eijk gaat terug naar het jaar 1901. Het jaar waarin Joost van Eijk het bedrijf startte. Aanvankelijk werd er van alles verkocht in de winkel en later ging men door toedoen van zijn zoon Louw zich meer richten op de bakkerij. Na de moeilijke oorlogsjaren waarin het brood op de bon was en er een gebrek aan grondstoffen ontstond, groeide het bedrijf gestaag verder en namen Ad en Frans, twee zonen van Louw, het bedrijf langzaam over.

Nieuwe bakkerij

In 1973 werd een nieuwe bakkerij gebouwd en werden er naast het brood ook kruidenierswaren verkocht in de winkel en door middel van huis-aan-huis bezorging. In de jaren tachtig werd besloten hiermee te stoppen en zich te specialiseren in brood en banket. Laurens en Denis traden begin jaren negentig toe in het bedrijf als de vierde generatie. Zoals de tijden steeds veranderen, brachten zij ook de nodige veranderingen teweeg in het bedrijf en groeide Bakkerij van Eijk uit tot een echte specialist. In 2016 bestaat het bedrijf 115 jaar en is het één van de oudste bedrijven van Someren en nog altijd gevestigd op dezelfde locatie.

  • Bijzonder in brood
  • Bakkerij van Eijk is bijzonder in brood. Laurens Van Eijk: “Onze bakkerij staat sinds jaar en dag bekend om de broden die vol van smaak zijn, lang vers blijven en uitstekend in te vriezen zijn. Eén van de geheime ingrediënten is onze eigen desem die het brood veel smaak en goede korsteigenschappen geeft. Nieuw in ons assortiment zijn ambachtelijke, glutenvrije broden en gebak die in een speciale bakkerij voor ons worden gebakken.” Denis van Eijk vult aan: “Onze klant kan bij ons zeker terecht voor vlaai, gebak, cake en koek. Wij maken daarin bewuste keuzes. We zien ons assortiment zoals een chef-kok zijn menukaart ziet. We willen een compact, maar onderscheidend assortiment zoetigheden. Zo worden onze bavaroises bijvoorbeeld gemaakt met een 100% fruitpuree zonder toegevoegde suiker.”

Altijd op de hoogte blijven?