Trendtour Chocolade Compleet bezoekt Gent

Bakkers in bedrijf_Trendtour_

Callebout en Beko organiseerden 6 juni een nieuwe trendtour Chocolade Compleet. Dit keer ging de trendtour naar Gent om inspiratie op te doen in de creatieve wereld van chocolade van onze zuiderburen. In april was de eerste trendtour. Toen vertrok een bus vol bakkers naar Antwerpen. Gent is kleiner dan Antwerpen, maar de bezochte winkels bleven niet achter bij de chocolade-trends in Antwerpen.

Chocolaterie Van Hecke

De groep bezocht allereerst Chocolaterie Van Hecke. Dit bedrijf is sinds 1937 gevestigd in de Koestraat. Inmiddels staan de derde en vierde generatie samen in zowel de winkel als productie. De nieuwe generatie zorgde voor de nodige vernieuwing zoals een nieuw logo, nieuwe moderne verpakkingen, een tea room en ze serveren tegenwoordig naast chocolade en patisserie ook luxe broden. Alles volgens de kernwaarden: versheid en kwaliteit. Ook geeft de patissier regelmatig workshop chocolade.

Bakkers-in-bedrijf_Trendtour_Joost-Arijs-300x225 Joost Arijs - Foto: Beko

Joost Arijs

In de winkel van patissier en chocolatier Joost Arijs draait het om de puurheid van de ingrediënten. Er wordt gewerkt met verfijnde, zuivere smaken en een subtiel spel van texturen en contrasten. De winkelinrichting straalt ‘less is more’ uit, zodat de kleurrijke producten de hoofdrol spelen in de vitrine . De deelnemers krijgen op het terras een waar kunstwerke geserveerd, opgebouwd uit verschillende laagjes met onder andere krokante praliné feuilletine biscuit, crémeux van hazelnoot, karamel-melkchocolademousse en een hazelnoot dacquoise.

Mayana Chocoladebar

Vervolgens gaat de tour naar Mayana Chocoladebar. Deze chocoladebar ligt een stukje uit het centrum, in een studentenbuurt. Bij binnenkomst wordt de bezoeker verwelkomt door de aangename chocoladegeur van versgebakken brownies en indrukwekkende tribal-muziek. Mayana verwijst naar de cultuur van de Maya’s en werkt volledig volgens het Planet People Profit concept. De eigenaar heeft veel passie voor duurzame chocolade en streeft altijd naar eerlijke en transparante inkoop van al zijn grondstoffen.

Van Hoorebeke

De winkel van Van Hoorebeke zit op een toplocatie aan het Sint-Baafsplein en is onlangs gerestyled. De quote ‘Chocolate is the key to happines’ komt binnenkort nog aan de muur te hangen in maar liefst 8 talen. In deze winkel zweren ze bij het werken met verse ingrediënten en hebben de recepten helemaal geperfectioneerd. Door een glazen plaat in de vloer kunnen de bezoekers de productieruimte bekijken.

Bakkers-in-bedrijf_Trendtour_Yuzu-300x225 Yuzu - Foto: Beko

Yuzu

De Trendtour sluit af Yuzu. De eigenaar van Yuzu combineert zijn interesse voor archeologie en interesse in de Japanse cultuur met chocolade. Aan de hand van een gevoel/herinnering, een film(personage) of een inspirerende locatie wordt een diepere betekenis gegeven aan smaken. De minimalistische pralines hebben allemaal exact dezelfde vorm, wat het geheel een strakke uitstraling geeft. Het onderscheid wordt gemaakt door decoratie, buitengewone smaakcombinaties en uiteraard het unieke verhaal per praline. Smaken als eekhoorntjesbrood, tabak en whisky en zwarte truffel en tonkabonen springen in het oog. Het assortiment verschilt van dag tot dag aangezien er van iedere praline slechts 96 stuks worden geproduceerd.

Lees ook
Chocolade Compleet biedt totaalconcept op maat

Chocolade Compleet biedt totaalconcept op maat

Chocolade blijft een geliefd product dat door een groot publiek wordt gekocht en gegeten. Steeds meer mensen kopen het graag bij een speciaalzaak, zoals de bakker. Daar is het aanbod vaak groot. Maar veel bakkers kopen hun chocolade producten in, waardoor zij een aanzienlijk deel van de marge op dit product mislopen. Met Chocolade Compleet maakt u gemakkelijk...

Hoe voorkom je vetbloem op chocolade

Hoe voorkom je vetbloem op chocolade

Vetbloem is een andere term voor de herstructurering van chocoladekristallen. Het zorgt voor een onappetijtelijk uiterlijk en verlies van textuur van de chocolade. Frank Boerboom, technisch manager bij Friesland Campina, sprak tijdens de Chocolate Summit in Antwerpen over het voorkomen van vetbloem.

Barentz en TasteStrik kondigen samenwerking aan

Barentz en TasteStrik kondigen samenwerking aan

De ingrediënt-producenten Barentz en TasteStrik gaan een joint-venture aan. Beide partijen kunnen kracht putten uit de sterke kanten van de ander. TasteStrik ontwikkelt en produceert aroma’s en ingrediënten voor de bakkerij-, chocolade-, zoetwaren- en ontbijtgranenindustrie.

Banketbakker omgeving Veenendaal gezocht

Banketbakker omgeving Veenendaal gezocht

Wij zijn op zoek naar banketbakker. Dit mag een zelfstandig werkende zijn maar ook een schoolverlater die op zoek is naar een leuke baan. Je komt in een team van...

Zelfstandig werkend broodbakker, omgeving Hilversum

Zelfstandig werkend broodbakker, omgeving Hilversum

Je zal in een klein team gaan werken waar je als deegmaker/ broodbakker ingezet gaat worden. Je bent flexibel inzetbaar en wanneer nodig wissel je met collega's...

Zelfstandig werkend banketbakker omgeving Harderwijk

Zelfstandig werkend banketbakker omgeving Harderwijk

Voor onze klant in de omgeving van Harderwijk zijn we per direct op zoek naar (ervaren) zelfstandig werkend banketbakker. Het betreft een fulltime functie, bij goed...