Trendtour Chocolade Compleet bezoekt Gent

Bakkers in bedrijf_Trendtour_

Callebout en Beko organiseerden 6 juni een nieuwe trendtour Chocolade Compleet. Dit keer ging de trendtour naar Gent om inspiratie op te doen in de creatieve wereld van chocolade van onze zuiderburen. In april was de eerste trendtour. Toen vertrok een bus vol bakkers naar Antwerpen. Gent is kleiner dan Antwerpen, maar de bezochte winkels bleven niet achter bij de chocolade-trends in Antwerpen.

Chocolaterie Van Hecke

De groep bezocht allereerst Chocolaterie Van Hecke. Dit bedrijf is sinds 1937 gevestigd in de Koestraat. Inmiddels staan de derde en vierde generatie samen in zowel de winkel als productie. De nieuwe generatie zorgde voor de nodige vernieuwing zoals een nieuw logo, nieuwe moderne verpakkingen, een tea room en ze serveren tegenwoordig naast chocolade en patisserie ook luxe broden. Alles volgens de kernwaarden: versheid en kwaliteit. Ook geeft de patissier regelmatig workshop chocolade.

Bakkers-in-bedrijf_Trendtour_Joost-Arijs-300x225 Joost Arijs - Foto: Beko

Joost Arijs

In de winkel van patissier en chocolatier Joost Arijs draait het om de puurheid van de ingrediënten. Er wordt gewerkt met verfijnde, zuivere smaken en een subtiel spel van texturen en contrasten. De winkelinrichting straalt ‘less is more’ uit, zodat de kleurrijke producten de hoofdrol spelen in de vitrine . De deelnemers krijgen op het terras een waar kunstwerke geserveerd, opgebouwd uit verschillende laagjes met onder andere krokante praliné feuilletine biscuit, crémeux van hazelnoot, karamel-melkchocolademousse en een hazelnoot dacquoise.

Mayana Chocoladebar

Vervolgens gaat de tour naar Mayana Chocoladebar. Deze chocoladebar ligt een stukje uit het centrum, in een studentenbuurt. Bij binnenkomst wordt de bezoeker verwelkomt door de aangename chocoladegeur van versgebakken brownies en indrukwekkende tribal-muziek. Mayana verwijst naar de cultuur van de Maya’s en werkt volledig volgens het Planet People Profit concept. De eigenaar heeft veel passie voor duurzame chocolade en streeft altijd naar eerlijke en transparante inkoop van al zijn grondstoffen.

Van Hoorebeke

De winkel van Van Hoorebeke zit op een toplocatie aan het Sint-Baafsplein en is onlangs gerestyled. De quote ‘Chocolate is the key to happines’ komt binnenkort nog aan de muur te hangen in maar liefst 8 talen. In deze winkel zweren ze bij het werken met verse ingrediënten en hebben de recepten helemaal geperfectioneerd. Door een glazen plaat in de vloer kunnen de bezoekers de productieruimte bekijken.

Bakkers-in-bedrijf_Trendtour_Yuzu-300x225 Yuzu - Foto: Beko

Yuzu

De Trendtour sluit af Yuzu. De eigenaar van Yuzu combineert zijn interesse voor archeologie en interesse in de Japanse cultuur met chocolade. Aan de hand van een gevoel/herinnering, een film(personage) of een inspirerende locatie wordt een diepere betekenis gegeven aan smaken. De minimalistische pralines hebben allemaal exact dezelfde vorm, wat het geheel een strakke uitstraling geeft. Het onderscheid wordt gemaakt door decoratie, buitengewone smaakcombinaties en uiteraard het unieke verhaal per praline. Smaken als eekhoorntjesbrood, tabak en whisky en zwarte truffel en tonkabonen springen in het oog. Het assortiment verschilt van dag tot dag aangezien er van iedere praline slechts 96 stuks worden geproduceerd.

Lees ook
Carlo Midiri nieuwste Chef Ambassadeur Callebaut

Carlo Midiri nieuwste Chef Ambassadeur Callebaut

Carlo Midiri is de nieuwste Chef Ambassadeur van het chocolademerk Callebaut. Hij gaat deel uitmaken van de internationale Ambassadeurs Club van Callebaut.

Laagdrempelige patisserie voor de bakker

Laagdrempelige patisserie voor de bakker

Callebaut’s nieuwste ambassadeur Carlo Midiri is tevens lid van het Nederlands Patisserie Team. In samenwerking met Callebaut en Mona Lisa, ontwikkelde hij een nieuw concept, genaamd ‘Laagdrempelige Patisserie’.

Bakeplus introduceert campagne ‘Goed gevuld het jaar door’

Bakeplus introduceert campagne ‘Goed gevuld het jaar door’

Op Bakkersvak gaf Bakeplus de aftrap van de campagne; ‘Goed gevuld het jaar door!” Hiermee wil de grondstoffenleverancier bakkers inspireren om meer met vergeten ingrediënten te doen.

Bakker groot ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

Bakker groot ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

In deze fulltime functie zal je bezig houden met het volledige proces van voorbereiden, bakken en nabewerken van klein- en grootbrood.

Teamleider ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

Teamleider ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

In de functie van teamleider ben je verantwoordelijk voor de algehele gang van zaken in de bakkerij. Je zorgt voor een optimale bezetting in de bakkerij, springt...

Bakker ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

Bakker ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

In de functie van bakker werk je in een klein team in wisselende diensten. Teambelang staat hier voorop, samen maken jullie de mooiste producten. In deze functie...