Trendtour Chocolade Compleet bezoekt Gent

Bakkers in bedrijf_Trendtour_

Callebout en Beko organiseerden 6 juni een nieuwe trendtour Chocolade Compleet. Dit keer ging de trendtour naar Gent om inspiratie op te doen in de creatieve wereld van chocolade van onze zuiderburen. In april was de eerste trendtour. Toen vertrok een bus vol bakkers naar Antwerpen. Gent is kleiner dan Antwerpen, maar de bezochte winkels bleven niet achter bij de chocolade-trends in Antwerpen.

Chocolaterie Van Hecke

De groep bezocht allereerst Chocolaterie Van Hecke. Dit bedrijf is sinds 1937 gevestigd in de Koestraat. Inmiddels staan de derde en vierde generatie samen in zowel de winkel als productie. De nieuwe generatie zorgde voor de nodige vernieuwing zoals een nieuw logo, nieuwe moderne verpakkingen, een tea room en ze serveren tegenwoordig naast chocolade en patisserie ook luxe broden. Alles volgens de kernwaarden: versheid en kwaliteit. Ook geeft de patissier regelmatig workshop chocolade.

Bakkers-in-bedrijf_Trendtour_Joost-Arijs-300x225 Joost Arijs - Foto: Beko

Joost Arijs

In de winkel van patissier en chocolatier Joost Arijs draait het om de puurheid van de ingrediënten. Er wordt gewerkt met verfijnde, zuivere smaken en een subtiel spel van texturen en contrasten. De winkelinrichting straalt ‘less is more’ uit, zodat de kleurrijke producten de hoofdrol spelen in de vitrine . De deelnemers krijgen op het terras een waar kunstwerke geserveerd, opgebouwd uit verschillende laagjes met onder andere krokante praliné feuilletine biscuit, crémeux van hazelnoot, karamel-melkchocolademousse en een hazelnoot dacquoise.

Mayana Chocoladebar

Vervolgens gaat de tour naar Mayana Chocoladebar. Deze chocoladebar ligt een stukje uit het centrum, in een studentenbuurt. Bij binnenkomst wordt de bezoeker verwelkomt door de aangename chocoladegeur van versgebakken brownies en indrukwekkende tribal-muziek. Mayana verwijst naar de cultuur van de Maya’s en werkt volledig volgens het Planet People Profit concept. De eigenaar heeft veel passie voor duurzame chocolade en streeft altijd naar eerlijke en transparante inkoop van al zijn grondstoffen.

Van Hoorebeke

De winkel van Van Hoorebeke zit op een toplocatie aan het Sint-Baafsplein en is onlangs gerestyled. De quote ‘Chocolate is the key to happines’ komt binnenkort nog aan de muur te hangen in maar liefst 8 talen. In deze winkel zweren ze bij het werken met verse ingrediënten en hebben de recepten helemaal geperfectioneerd. Door een glazen plaat in de vloer kunnen de bezoekers de productieruimte bekijken.

Bakkers-in-bedrijf_Trendtour_Yuzu-300x225 Yuzu - Foto: Beko

Yuzu

De Trendtour sluit af Yuzu. De eigenaar van Yuzu combineert zijn interesse voor archeologie en interesse in de Japanse cultuur met chocolade. Aan de hand van een gevoel/herinnering, een film(personage) of een inspirerende locatie wordt een diepere betekenis gegeven aan smaken. De minimalistische pralines hebben allemaal exact dezelfde vorm, wat het geheel een strakke uitstraling geeft. Het onderscheid wordt gemaakt door decoratie, buitengewone smaakcombinaties en uiteraard het unieke verhaal per praline. Smaken als eekhoorntjesbrood, tabak en whisky en zwarte truffel en tonkabonen springen in het oog. Het assortiment verschilt van dag tot dag aangezien er van iedere praline slechts 96 stuks worden geproduceerd.

Lees ook
Werkgevers winnaars Dutch Pastry Awards en Beste bonbon zijn trots

Werkgevers winnaars Dutch Pastry Awards en Beste bonbon zijn trots

Lotte van Gorp won maandag 7 maart de Dutch Pastry Award en Marieke ten Have won de Beste bonbon van Nederland. Hun werkgevers Huize van Wely en Wereldbakker Wijnand zijn trots op hun werknemers.

Beko Groothandel neemt Belgische groothandel D’Haeze over

Beko Groothandel neemt Belgische groothandel D’Haeze over

Beko Groothandel breidt uit. De groothandel nam per 9 maart 2022 D’Haeze over. De overname van deze Belgische groothandel in bakkerijgrondstoffen past in de ambitie van Beko Groothandel om internationaal te groeien.

Nederlandse chocolatiers kunnen meedoen aan Belgium Chocolate Awards

Nederlandse chocolatiers kunnen meedoen aan Belgium Chocolate Awards

In 2022 organiseert het Belgische vakblad Chocolaterie voor de tiende keer de Belgium Chocolate Awards plaats. Ook Nederlandse chocolatiers kunnen aan deze wedstrijd meedoen. Inschrijven kan nog tot 15 maart.