Puratos investeert in duurzame cacao in Papoea-Nieuw-Guinea

Bakkers in bedrijf_Puratos_Cacao-Trace

Puratos investeert in duurzame cacao. De organistie lanceert haar duurzaamheidsprogramma Cacao-Trace in Papoea-Nieuw-Guinea. Eerder werd dit programma met succes geïntroduceerd in Vietnam, Ivoorkust en Fillipijnen.

Cacao-Trace Programma

De eerste stap van het programma is het aanpassen en standaardiseren van de fermentatie van de cacaobonen van zestig lokale post-harvest centra in Papoea-Nieuw-Guinea. Op deze wijze kunnen de cacaobonen voldoen aan de hoge kwaliteitsstandaard van Cacao-Trace. Door het controleren van het lokale fermentatieproces weet Puratos de kwaliteit van de bonen significant te verbeteren. Dit zorgt voor chocolade van hoge kwaliteit met een goede smaak.

Naast het vaststellen van richtlijnen op het gebied van fermentatie en kwaliteitscontroles past Puratos ook het droogproces aan. Hiermee wordt bereikt de cacaobonen uit Papoea-Nieuw-Guinea hun volledige, authentieke smaakprofiel behouden. Dit is belangrijk omdat men in deze regio het droogproces doorgaans boven een open vuur plaatsvindt. Dit geeft de bonen een rokerige smaak.

Chocolade Bonus

De afgelopen zes maanden is de basis van het programma geïmplementeerd. Nu vindt er monitoring en een continu verbeterproces in lijn met de Cacao-Trace standaarden plaats. In de maanden dat het programma loopt, heeft het een positieve impact op de omgeving en de leefomstandigheden van de plaatselijke bevolking.

De volgende stap in het programma is het implementeren van de Chocolade Bonus. Dit verbetert de leefomstandigheden van de lokale bevolking nog verder. Uiteindelijk wordt het Chocolade Centrum ook nog biologisch gecertificeerd. Dit alles leidt tot unieke, duurzame en biologische chocolade. Deze chocolade zal in het najaar van 2018 beschikbaar zijn.

Puratos

Puratos is een internationale groep die een volledig assortiment van innovatieve producten en applicatie-expertise biedt voor de bakkerij, de patisserie- en de chocoladesector. De organisatie levert producten en diensten in meer dan 100 landen over de hele wereld. Meestal worden deze ter plekke geproduceerd door onze dochterondernemingen. Het hoofdkantoor bevindt zich in Brussel, waar het bedrijf werd opgericht in 1919.

Lees ook
Zweden, Finland, België en Nederland promoten verkoop biologisch met nieuwe campagne

Zweden, Finland, België en Nederland promoten verkoop biologisch met nieuwe campagne

Nederland start samen met Zweden, Finland en België een nieuwe campagne om de verkoop van biologische producten te stimuleren. Het gaat om een nudging-campagne waarbij door middel van subtiele aanpassingen in de supermarkt en online omgeving de verkoop van biologische producten wordt gestimuleerd.

Recept van Puratos: Desem twisters met gekiemde granen

Recept van Puratos: Desem twisters met gekiemde granen

Laat je verrassen door de heerlijke smaaksensatie van deze bonkies. De smaak van desem en kaas vullen elkaar heel goed aan. Deze hartige versie van desembrood is geschikt voor vele gelegenheden.

Puratos lanceert nieuwe merkidentiteit

Puratos lanceert nieuwe merkidentiteit

Puratos lanceert nieuwe merkidentiteit, passend bij haar streven bij te dragen aan een betere planeet met innovatieve food oplossingen.