Puratos investeert in duurzame cacao in Papoea-Nieuw-Guinea

Bakkers in bedrijf_Puratos_Cacao-Trace

Puratos investeert in duurzame cacao. De organistie lanceert haar duurzaamheidsprogramma Cacao-Trace in Papoea-Nieuw-Guinea. Eerder werd dit programma met succes geïntroduceerd in Vietnam, Ivoorkust en Fillipijnen.

Cacao-Trace Programma

De eerste stap van het programma is het aanpassen en standaardiseren van de fermentatie van de cacaobonen van zestig lokale post-harvest centra in Papoea-Nieuw-Guinea. Op deze wijze kunnen de cacaobonen voldoen aan de hoge kwaliteitsstandaard van Cacao-Trace. Door het controleren van het lokale fermentatieproces weet Puratos de kwaliteit van de bonen significant te verbeteren. Dit zorgt voor chocolade van hoge kwaliteit met een goede smaak.

Naast het vaststellen van richtlijnen op het gebied van fermentatie en kwaliteitscontroles past Puratos ook het droogproces aan. Hiermee wordt bereikt de cacaobonen uit Papoea-Nieuw-Guinea hun volledige, authentieke smaakprofiel behouden. Dit is belangrijk omdat men in deze regio het droogproces doorgaans boven een open vuur plaatsvindt. Dit geeft de bonen een rokerige smaak.

Chocolade Bonus

De afgelopen zes maanden is de basis van het programma geïmplementeerd. Nu vindt er monitoring en een continu verbeterproces in lijn met de Cacao-Trace standaarden plaats. In de maanden dat het programma loopt, heeft het een positieve impact op de omgeving en de leefomstandigheden van de plaatselijke bevolking.

De volgende stap in het programma is het implementeren van de Chocolade Bonus. Dit verbetert de leefomstandigheden van de lokale bevolking nog verder. Uiteindelijk wordt het Chocolade Centrum ook nog biologisch gecertificeerd. Dit alles leidt tot unieke, duurzame en biologische chocolade. Deze chocolade zal in het najaar van 2018 beschikbaar zijn.

Puratos

Puratos is een internationale groep die een volledig assortiment van innovatieve producten en applicatie-expertise biedt voor de bakkerij, de patisserie- en de chocoladesector. De organisatie levert producten en diensten in meer dan 100 landen over de hele wereld. Meestal worden deze ter plekke geproduceerd door onze dochterondernemingen. Het hoofdkantoor bevindt zich in Brussel, waar het bedrijf werd opgericht in 1919.

Lees ook
Puratos helpt om uw klanten online te laten bestellen

Puratos helpt om uw klanten online te laten bestellen

Terwijl de uitbraak van het coronavirus (COVID-19) doorgaat, zien we de gewoonten van uw klanten veranderen; ze kiezen voor oplossingen waarmee ze de huidige gezondheidsadviezen en aanbevelingen voor sociale afstand mee kunnen respecteren. In plaats van naar uw winkel te gaan, geven ze meer en meer de voorkeur aan online bestellen en betalen.

Het Praktijklokaal biedt handvatten voor duurzaam ondernemen, gezonde voeding en winkelbeleving

Het Praktijklokaal biedt handvatten voor duurzaam ondernemen, gezonde voeding en winkelbeleving

Nieuw op Bakkersvak is Het Praktijklokaal. Hier kunnen bezoekers terecht voor praktische handvaten en verhalen uit het werkveld rondom actuele uitdagingen in de bakkerijsector. De organisatie van Bakkersvak gaat samen met experts uit het vakgebied de uitdaging aan om grote onderwerpen klein en behapbaar te maken.

Puratos viert een eeuw van innovatie

Puratos viert een eeuw van innovatie

Puratos, producent van bakkerij-, patisserie- en chocoladeproducten viert zijn 100e verjaardag. Om te onderstrepen dat Puratos al een eeuw lang inzet op innovatie, opent het bedrijf dit jaar drie nieuwe innovatiecentra op drie continenten.

Broodbakker te Groningen

Broodbakker te Groningen

Wat ga je doen?Voor deze bakkerij zijn wij per direct op zoek naar een zelfstandig werkende broodbakker. Het betreft een fulltime functie voor langere tijd. Ook...

Operator Productie omgeving Kerkrade

Operator Productie omgeving Kerkrade

Wat ga je doen?Als operator productie ben je verantwoordelijk voor een goed verloop van de productie van het brood. Je bereidt deegsoorten, je bedient de machines...

Inpakoperator industriële koekbakkerij omgeving Deventer

Inpakoperator industriële koekbakkerij omgeving Deventer

Wat ga je doen?In deze functie ben je samen met directe collega’s verantwoordelijk voor de lijnmatige inpak van koek en koekproducten. Je zal zelfstandig opstarten...