Puratos investeert in duurzame cacao in Papoea-Nieuw-Guinea

Bakkers in bedrijf_Puratos_Cacao-Trace

Puratos investeert in duurzame cacao. De organistie lanceert haar duurzaamheidsprogramma Cacao-Trace in Papoea-Nieuw-Guinea. Eerder werd dit programma met succes geïntroduceerd in Vietnam, Ivoorkust en Fillipijnen.

Cacao-Trace Programma

De eerste stap van het programma is het aanpassen en standaardiseren van de fermentatie van de cacaobonen van zestig lokale post-harvest centra in Papoea-Nieuw-Guinea. Op deze wijze kunnen de cacaobonen voldoen aan de hoge kwaliteitsstandaard van Cacao-Trace. Door het controleren van het lokale fermentatieproces weet Puratos de kwaliteit van de bonen significant te verbeteren. Dit zorgt voor chocolade van hoge kwaliteit met een goede smaak.

Naast het vaststellen van richtlijnen op het gebied van fermentatie en kwaliteitscontroles past Puratos ook het droogproces aan. Hiermee wordt bereikt de cacaobonen uit Papoea-Nieuw-Guinea hun volledige, authentieke smaakprofiel behouden. Dit is belangrijk omdat men in deze regio het droogproces doorgaans boven een open vuur plaatsvindt. Dit geeft de bonen een rokerige smaak.

Chocolade Bonus

De afgelopen zes maanden is de basis van het programma geïmplementeerd. Nu vindt er monitoring en een continu verbeterproces in lijn met de Cacao-Trace standaarden plaats. In de maanden dat het programma loopt, heeft het een positieve impact op de omgeving en de leefomstandigheden van de plaatselijke bevolking.

De volgende stap in het programma is het implementeren van de Chocolade Bonus. Dit verbetert de leefomstandigheden van de lokale bevolking nog verder. Uiteindelijk wordt het Chocolade Centrum ook nog biologisch gecertificeerd. Dit alles leidt tot unieke, duurzame en biologische chocolade. Deze chocolade zal in het najaar van 2018 beschikbaar zijn.

Puratos

Puratos is een internationale groep die een volledig assortiment van innovatieve producten en applicatie-expertise biedt voor de bakkerij, de patisserie- en de chocoladesector. De organisatie levert producten en diensten in meer dan 100 landen over de hele wereld. Meestal worden deze ter plekke geproduceerd door onze dochterondernemingen. Het hoofdkantoor bevindt zich in Brussel, waar het bedrijf werd opgericht in 1919.

Lees ook
Lees de EVMI Verpakkingsspecial nu online

Lees de EVMI Verpakkingsspecial nu online

De jaarlijkse Verpakkingsspecial van EVMI is nu ook online te lezen, in de vorm van een gloednieuw digitaal magazine. In de toekomst zullen ook reguliere edities van EVMI zo'n digitale uitgave krijgen. In deze editie van de Verpakkingsspecial: De stand van zaken rondom recycling: 'Verpakkingen zijn nog verre van circulair'. De voor- en nadelen...

Duurzame chocolade staat centraal op Chocoa 2020

Duurzame chocolade staat centraal op Chocoa 2020

De Beurs van Berlage staat van 19 tot en met 23 februari 2020 in het teken van duurzame chocola. De hele keten, van cacaoboon tot chocolade, presenteert zich tijdens Chocoa 2020, het grootste chocoladefestival van Nederland. Dit jaar is er niet alleen aandacht voor de repen: er is ook een speciale prijsuitreiking voor de beste Hot Chocolate.

Bakkerij Heerschap opent nieuwe bakkerij

Bakkerij Heerschap opent nieuwe bakkerij

Bakkerij Heerschap nam op 19 november de nieuwe bakkerij in Nederweert officieel in gebruik. Met een groter pand, verbeterde productieprocessen en verduurzaming is Bakkerij Heerschap klaar voor de toekomst.

Broodbakkers gezocht omgeving Oldenzaal

Broodbakkers gezocht omgeving Oldenzaal

Wat ga je doen?De functie die wij je te bieden hebben: Als bakker ben je, gezamenlijk met je collega’s, verantwoordelijk voor het bereiden van een kwalitatief...

Brood-/banketbakker in Noorwegen

Brood-/banketbakker in Noorwegen

We zijn op zoek naar een creatieve bakker/banketbakker. Waagans bakkerij is een traditioneel familiegedreven bakkerij in Tynset, in het oosten van Noorwegen. Sollicitatie...

Procesoperator industriele bakkerij omgeving Putten

Procesoperator industriele bakkerij omgeving Putten

Wat ga je doen?In de functie van Procesoperator Industriële Bakkerij ben je verantwoordelijk voor het opstarten van het productieproces in een industriële...