Programma Bakkersvak 2018 bekend

Bakkersvak persfoto

Het complete programma voor Bakkersvak op 4 en 5 maart 2018 is bekend gemaakt. Op zondag deelt topchef Maurits van der Vooren zijn kennis en passie als patissier met de demonstratie ‘dessert op bord’. Andere onderdelen uit het programma zijn onder meer de Dutch Pastry Award, de voorrondes van de Gelato Festival Challenge en diverse demonstraties van het Bakery Institute, het Nederlands Patisserie Team en het BoulangerieTeam.

Bakkersvak gaat dit jaar naar een hoger niveau. Dit jaar zijn alle demonstraties, workshops en masterclasses op één plek samengebracht: het belevenisplein. Het thema ‘klassiekers in een nieuw jasje’ staat centraal. Op het aparte ijsplein vinden de voorrondes van de Gelato Festival Challenge plaats en worden ijsdemonstraties gehouden.

Topchef Maurits van der Vooren

De organisatie verwacht dat de demonstratie van topchef Maurits van der Vooren op zondag 4 maart een van de publiekstrekkers is. Bezoekers kunnen ook deze demonstratie, ‘dessert op bord’, bijwonen op het belevenisplein. Van der Vooren toont hoe je mooie smaken combineert, bijzondere vormen gebruikt, ijscrumble toevoegt en welke gelletjes essentieel zijn voor een perfecte dessert. Het Nederlands Patisserie Team nodigde Van der Vooren uit.

Op het programma staat verder de Dutch Pastry Award (vakwedstrijd op het hoogste patisserieniveau), de voorrondes van de Gelato Festival Challenge, masterclasses van het Nederlands Patisserie Team, live productbeoordelingen door het Nederlands Bakkerij Centrum, tips & tricks van Bakery Institute, verschillende ijsdemonstraties en productdemonstraties van Het BoulangerieTeam.

Virtual Reality

Een ander opvallend onderdeel op Bakkersvak is een Virtual Reality beleving op de stand van Cacao Barry, het premium chocolademerk van de Barry Callebaut Groep. De Cacao Barry Virtual Reality box biedt bezoekers de mogelijkheid om een kijkje te nemen op een cacaoplantage. Ook kunnen bezoekers op de stand van Cacao Barry demonstraties van de aanwezige chefs volgen.

IJstour

Door de toevoeging van het segment IJS wordt het aanbod van de vakbeurs met 20 procent vergroot. Er is ook een ijstour op de beurs. Op de plattegrond staat aangegeven welke exposant die iets voor de ambachtelijke ijsbereider kan betekenen specifiek aangegeven. Het ijsplein vormt het centrale onderdeel van de tour.

 
Lees ook
Minder inflatie, maar voedingsprijzen blijven hoog

Minder inflatie, maar voedingsprijzen blijven hoog

In november daalde de inflatie naar 11,2 procent. Maar in vergelijking met vorig jaar betalen consumenten nog altijd veel meer voor hun eten en drinken. Dat blijkt uit een analyse over de maand november van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

UWV: Veel werkgevers verwachten problemen in 2023

UWV: Veel werkgevers verwachten problemen in 2023

Veel werkgevers verwachten dat zij in 2023 in de problemen gaan komen vanwege de hoge kosten voor onder andere energie en grondstoffen. Dat blijkt uit een rondgang van UWV langs werkgevers uit onder andere de horeca, detailhandel, landbouw en groothandel.

Bakkers en de hoge energieprijzen - Week 47

Bakkers en de hoge energieprijzen - Week 47

Bakkers hebben het moeilijk door de torenhoge energierekeningen, toegenomen kosten voor grondstoffen en inflatie. Wat gebeurde er de afgelopen week? Een greep uit de media.