Patisserie de Rouw presenteert boek Haute Pâtisserie

Haute Patisserie

Theaterproducent Albert Verlinde kreeg 24 november het eerste exemplaar van het boek Haute Pâtisserie uit handen van Doris en Arthur de Rouw van Patisserie de Rouw. Het boek is een uitgave van Relais Desserts, de internationale vereniging van toppatissiers waar Arthur de Rouw als enige Nederlandse patissier bij is aangesloten. Met het boek viert het echtpaar De Rouw het 55-jarig bestaan van het Vughtse familiebedrijf.

Haute Patissier

In het Franstalige boek Haute Pâtisserie presenteren 80 internationale toppatissiers recepten voor taarten, desserts en koekjes en voor basisrecepten als ganache, crème Anglaise, meringue en macarons. Als enige Nederlandse patissier maakte Arthur de Rouw voor het boek een creatie van chocolade met een oer-Hollands ingrediënt: advocaat.

De Rouw: “Onze inbreng in het boek is een bevestiging van onze denkwijze. Werken op het allerhoogste niveau, samenwerken met vakmensen, daar staan we voor. Met het boek en onze patisserie, die tot over de grenzen bekend is, zetten we Vught op de kaart.” Het boek Haute Pâtisserie is te koop bij Patisserie de Rouw in Vught (in de winkel en online) voor €39,95.

55-jarig jubileum

Het boek verschijnt tegelijk met het 55-jarig jubileum van Patisserie de Rouw. Johan en Jeannette de Rouw richtten de patisserie op in 1962. Sinds 1994 staan Arthur en Doris de Rouw aan het roer.

Doris de Rouw: “Het 55-jarig jubileum zien we als een hommage aan grondleggers Johan en Jeannette de Rouw, de ouders van Arthur. Zij hebben hun onvoorwaardelijke liefde voor het vak doorgeven aan ons en wij inmiddels aan onze studerende kinderen Lisa en Niels die elk hun eigen kleine rol vervullen in de zaak. Ook zij krijgen de kernwaarden van De Rouw mee: kwaliteit, creativiteit en service. Maar bovenal de liefde voor het vak. We verheugen ons al op de komende feestmaand, waarin we zoveel moois en ambachtelijks voor onze klanten maken en waarin ons pand sfeervol verlicht is.”

   
Lees ook
Recept: Tropical Summer

Recept: Tropical Summer

Dit product heb ik ontworpen voor het internationaal online-event ‘Masters of Pastry’ van onze sponsor Zeelandia. Mijn onderwerp was texturen. Graag deel ik dit recept, enigszins aangepast, met jullie.

Alles over ijsbereiding in -12°C Gelato

Alles over ijsbereiding in -12°C Gelato

Binnenkort verschijnt er een nieuw boek over ijsbereiden, -12°C Gelato van Bas van Haaren en Nils Hendrikse. Het boek biedt een schat aan informatie voor de professionele ijsbereider, met techniek, recepten en de mooiste desserts.

Niels de Rouw van Patisserie de Rouw wint NK Patisserie voor de jeugd

Niels de Rouw van Patisserie de Rouw wint NK Patisserie voor de jeugd

De 20-jarige Niels de Rouw behaalde de eerste plaats bij het Nederlands Kampioenschap Patisserie voor de jeugd. De leerlingbanketbakker van Patisserie de Rouw in Vught mag zich hiermee de beste jonge patissier van Nederland noemen. Ook ontving Niels de Ab Mauri Award, voor het hoogste puntenaantal van de deelnemers uit alle klassen.