Patisserie de Rouw presenteert boek Haute Pâtisserie

Haute Patisserie

Theaterproducent Albert Verlinde kreeg 24 november het eerste exemplaar van het boek Haute Pâtisserie uit handen van Doris en Arthur de Rouw van Patisserie de Rouw. Het boek is een uitgave van Relais Desserts, de internationale vereniging van toppatissiers waar Arthur de Rouw als enige Nederlandse patissier bij is aangesloten. Met het boek viert het echtpaar De Rouw het 55-jarig bestaan van het Vughtse familiebedrijf.

Haute Patissier

In het Franstalige boek Haute Pâtisserie presenteren 80 internationale toppatissiers recepten voor taarten, desserts en koekjes en voor basisrecepten als ganache, crème Anglaise, meringue en macarons. Als enige Nederlandse patissier maakte Arthur de Rouw voor het boek een creatie van chocolade met een oer-Hollands ingrediënt: advocaat.

De Rouw: “Onze inbreng in het boek is een bevestiging van onze denkwijze. Werken op het allerhoogste niveau, samenwerken met vakmensen, daar staan we voor. Met het boek en onze patisserie, die tot over de grenzen bekend is, zetten we Vught op de kaart.” Het boek Haute Pâtisserie is te koop bij Patisserie de Rouw in Vught (in de winkel en online) voor €39,95.

55-jarig jubileum

Het boek verschijnt tegelijk met het 55-jarig jubileum van Patisserie de Rouw. Johan en Jeannette de Rouw richtten de patisserie op in 1962. Sinds 1994 staan Arthur en Doris de Rouw aan het roer.

Doris de Rouw: “Het 55-jarig jubileum zien we als een hommage aan grondleggers Johan en Jeannette de Rouw, de ouders van Arthur. Zij hebben hun onvoorwaardelijke liefde voor het vak doorgeven aan ons en wij inmiddels aan onze studerende kinderen Lisa en Niels die elk hun eigen kleine rol vervullen in de zaak. Ook zij krijgen de kernwaarden van De Rouw mee: kwaliteit, creativiteit en service. Maar bovenal de liefde voor het vak. We verheugen ons al op de komende feestmaand, waarin we zoveel moois en ambachtelijks voor onze klanten maken en waarin ons pand sfeervol verlicht is.”

   
Lees ook
Heel Holland Bakt Kinderbakboek 2

Heel Holland Bakt Kinderbakboek 2

Heel Holland Bakt 2019-2020-winnaar Anouk heeft het ‘Heel Holland bakt Kinderbakboek’ geschreven. Dat is verschenen in een serie, waaronder ook ‘Heel Holland Bakt Mee’, ‘Heel Holland bakt Thuis’, ‘Heel Holland Bakt Brood’ en ‘Heel Holland Bakt Appeltaart’.

Pure chocolate - Feestelijk gebakje om het jaar uit te luiden

Pure chocolate - Feestelijk gebakje om het jaar uit te luiden

Vijf structuren, samengebracht in één gebakje, dat is ‘Pure chocolate’: een krokante bodem, chocoladebiscuit, chocoladecrémeux, chocolademousse en een glaçage gourmand. Je kunt het geheel, afhankelijk van het seizoen, voorzien van een passende decoratie. Deze variant past bij de eindejaarsperiode, maar wees zelf creatief en verras je clientèle met een...

Patisserie van de bakker

Patisserie van de bakker

Na ‘Een boek over brood’ komt Issa Niemeijer-Brown nu met een boek over patisserie. Patisserie staat vaak voor precisie en verfijning, een vak dat niet zomaar voor iedereen is weggelegd. Bakker Issa Niemeyer laat in ‘Patisserie van de bakker’ zien dat er ook een ander soort patisserie is.