Patisserie de Rouw Vught viert 60-jarig jubileum met eetbare kerstkunstwerken

13 december 2022 Redactie Bakkers in bedrijf

Patisserie de Rouw in Vught bestaat 60 jaar. Dit jubileum vieren ze met spectaculaire taarten en gebakjes voorzien van kerstornamenten. Ze staan symbool voor de creativiteit, innovatie en kwaliteit waar Patisserie de Rouw al 60 jaar voor staat. Ook gaven eigenaars Doris en Arthur de Rouw dit jaar een donatie van 4000 euro aan KiKa.

Het team van De Rouw is de dag na Sinterklaas voor dag en dauw begonnen om de etalage en de winkel om te toveren in een kerstfestijn. Als extra kers op de taart zijn alle taarten en een deel van de gebakjes dit jaar voorzien van spraakmakende eetbare kerstornamenten in de vorm van kerstbomen, kerstmannen, arrensleeën en engelen. De video met de kerstpatisserie is op het YouTubekanaal van Patisserie de Rouw te bekijken.

Patisserie de Rouw is opgericht in 1962. Sinds 1994 staan Arthur en Doris de Rouw aan het roer. Arthur: “Terugblikkend op 60 jaar De Rouw zijn we ontzettend trots op de ontwikkeling die we hebben doorgemaakt. Samen met ons team hebben we veel kennis in huis en we hebben elkaar nodig om deze innovatieve lekkernijen te maken. We investeren in onze medewerkers en maken gebruik van state of the art apparatuur, waarmee we prachtige patisserie maken. Overigens blijft het allemaal handwerk. Deze machines helpen ons onder meer om strakke vormen te snijden, maar vervangen geen medewerkers. Het blijft ambacht pur sang.”

Familie de Rouw Patisserie de Rouw

KiKa

Het afgelopen jaar is een speciale chocoladereep ontwikkeld, waarvan een deel van de opbrengst is bestemd voor de Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). De opbrengst is in dit jubileumjaar door Arthur en Doris de Rouw aangevuld tot 4000 euro en onlangs overhandigd aan KiKa. Doris de Rouw: “We zijn heel dankbaar dat we hiermee de strijd tegen kinderkanker een steuntje in de rug kunnen geven, samen met de klanten die de repen kopen. Want die strijd winnen we alleen als we het samen doen.”

Vertrouwen in de toekomst

Ter gelegenheid van het jubileum is een jubileumfolder uitgebracht, waarin mascotte 'Petit Philippe' de lezer met tekst en beelden meeneemt van het verleden naar het heden en naar de toekomst van De Rouw. Verder zijn er speciale jubileumproducten ontwikkeld, zoals huisgemaakte advocaat en een jubileumtaart met advocaat.

Doris de Rouw: “We zijn dankbaar dat ons familiebedrijf al 60 jaar bestaat en we zijn trots op het team van trouwe medewerkers en onze kinderen Lisa en Niels die in het bedrijf werken. Juist in deze turbulente economische tijden zijn we ons bewust van ons werkgeverschap. We koesteren ons team en met de De Rouw Academy zijn we een actief leerbedrijf, waarmee we een bijdrage leveren aan de continuïteit van het prachtige patissiersvak.

We hebben enorm veel plezier in wat we doen en hebben veel plannen voor verdere innovatie. We zien de toekomst dan ook met vertrouwen tegemoet.”

Altijd op de hoogte blijven?