Nieuw programma: De 5 smaken van Joël

joel-zout

In de '5 smaken van Joël' neemt zelfverklaard alleseter en culinair journalist Joël Broekaert de kijker mee in zijn onderzoek naar de wereld en de geschiedenis achter de vijf basissmaken. Joël wijdt zijn leven aan alles wat met eten, proeven en smaak te maken heeft. Maar wat zijn zoet, zout, zuur, bitter en umami precies? Waarom bestaan die smaken? Waarom proeven we ze? Waarom zijn we altijd op zoek naar zoetigheid, waarom zijn we toch bitter gaan eten en waarom was zout vroeger zo schaars?

Joël neemt de kijker mee naar wetenschappers, chefs en smaakmakers en reist af naar bijzondere plekken in de wereld, waar iets unieks te leren valt over de smaak van die aflevering. In elke aflevering staat één basissmaak centraal. In de zesde aflevering neemt Joël vast een voorproefje op de smaken van de toekomst. Wat wordt de zesde smaak?

Lees ook
Bakkerijsector positieve uitzondering in achterblijvende zoutreductie

Bakkerijsector positieve uitzondering in achterblijvende zoutreductie

ZWOLLE - De geconstateerde daling in zoutgehalte tussen 2011 en 2013 lijkt zich niet voort te zetten in 2014 en 2015, blijkt uit onderzoek van Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA). De bakkerijsector is een positieve uitzondering. Bij brood is het zoutgehalte in 2015 ten opzichte van 2011 met maar liefst 15,3 procent gedaald. Onderzoek NVWA...

Veel ‘ambachtelijke’ broden te zout

Veel ‘ambachtelijke’ broden te zout

DEN HAAG - ‘Ambachtelijke’ broden van bakkerijketens zijn vaak veel zouter dan wettelijk is toegestaan. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. Onderzoek De Consumentenbond onderzocht het zoutgehalte in ‘ambachtelijke’ broden als desem en spelt van 10 bakkerijketens. Bij elke keten werd van 3 broodsoorten het zoutgehalte gemeten. Van de 30...

Royal Steensma in gesprek met premier Rutte

Royal Steensma in gesprek met premier Rutte

LEEUWARDEN - Op 7 februari kwamen in het Fieldlab van Siemens in Den Haag vertegenwoordigers vanuit alle topsectoren bij elkaar om te discussiëren over het belang van innovatie om de toonaangevende positie van Nederlandse bedrijven te waarborgen. Op uitnodiging van de FNLI mocht, namens Royal Steensma, Holding Directeur Alfred Bruin in gesprek met premier...

Bakker/ operator productie omgeving Nijmegen

Bakker/ operator productie omgeving Nijmegen

Wat ga je doen?Als operator productie draag je zorg voor de producten die worden bereidt in deze bakkerij. We zijn per direct op zoek naar een ervaren bakker/ operator...

Leerling BBL Artisanaal

Leerling BBL Artisanaal

Wat ga je doen?Gaat er voor jou niets boven de geur van pasgebakken brood? Voor de artisanale bakkerij zijn wij per direct op zoek naar een leerling BBL. Dagelijks...

Verkoopmedewerker omgeving Groningen

Verkoopmedewerker omgeving Groningen

Wat ga je doen?Heb jij altijd al heerlijke brood- en banketproducten willen verkopen? Dan is dit je kans! Een ambachtelijke bakkerij, met meerdere winkels in de...