Modulair uitbreidbare ijssalon op IJsVak-Beurs

IJsVak beurs

UDEN ‒ Bezoekers van de IJsVak-Beurs kunnen een volledig uit kant-en-klare modules opgebouwde ijssalon ervaren. Tijdens de beurs, 2 en 3 februari 2016 in Uden, brengen de bedrijven Redie Interieurs, Bakeplus, Carpigiani Ambachtelijk Benelux en Ice Concepts Benelux in beeld wat er met hun modulair opgebouwde ijssalon mogelijk is.

De bedrijven bieden samen een complete oplossing voor ijssalonhouders die uitbreiding van hun assortiment overwegen. Wil hij bijvoorbeeld ook chocolade en bonbons verkopen? Dat kan razendsnel en tegen een gunstige prijs worden geregeld met de aanschaf van een module.

Alle benodigde kennis is aanwezig

De bedrijven hebben ruime ervaring met het inrichten van ijssalons en ondersteunen de ijssalonhouders met uitleg over wettelijke eisen, organisatorische consequenties en te verwachten kosten en opbrengsten van de door hun gekozen module.

De modules zijn bedoeld om de belangrijke stap naar uitbreiding van het assortiment gemakkelijker te maken. De bedenkers zijn uitgegaan van een ijssalon die al ambachtelijk schepijs verkoopt en daarnaast nog meer wil verkopen, maar op de beurs laten ze zien dat ook een lege ruimte razendsnel kan worden omgetoverd in een gloednieuwe ijssalon met alles erop en eraan.

Zo heeft deze ijssalon:

  1. Een vitrine met schepijs
  2. Koffie
  3. Een patisserie
  4. Chocolade en bonbons
  5. Softijs
  6. Een uitgebalanceerd verlichtingssysteem

Publiekstrekker

De ijssalon op de beurs is gebouwd door Redie Interieurs uit Oirschot en dient als publiekstrekker waar beursbezoekers met de bedenkers kunnen sparren over de mogelijkheden voor uitbreiding van bestaande ijssalons of het opzetten van volledig nieuwe ijssalons.

In en rond de ijssalon zijn de volgende innovaties te bezichtigen:

  1. Een pozzetti meubel module van (I.C.B.).
  2. Een luxorkast bedoeld voor ijstaarten en desserts (I.C.B.).
  3. Diverse vitrines in iedere stand om de ijssalon heen (Carpigiani B en I.C.B.).
  4. Art: de machine om sticks en eenvoudige ijstaarten te maken (module Carpigiani A.B.).
  5. Vernieuwende ijssmaken en noviteiten van drie fabrikanten (Bakeplus met PreGel, Fabbri en AromItalia) allen bezet en ingevuld door Italiaanse specialisten.
  6. Een ‘Switch Me unit’ (aanpasbare presenteertafel) met een wafelconcept (actief bemand) (module Redie en Bakeplus).
  7. Een ‘Switch Me unit’ met en bonbon presentatie (module Redie ingevuld door Winters Chocolade)

Specialisten

Voor meer informatie over de onderwerpen verwijst de organisatie door naar de specialisten die rondom deze ijssalon gepresenteerd staan; Ice Concepts Benelux, PreGel, Dawn, Fabbri, Bakeplus, Carpigiani Ambachtelijk Benelux met Mr. Art, Redie Interieurs, en AromItalia. Bezoekers kunnen bij deze specialisten terecht voor informatie over hun specifieke kennisbijdrage in dit gezamenlijk gepresenteerde project. De bedrijven allemaal hun laatste innovaties en smaken die de afgelopen Sigep in Rimini zijn geïntroduceerd.

Lees ook
IJssalon van het Jaar 2020 verschoven naar IJs-Vak 2021

IJssalon van het Jaar 2020 verschoven naar IJs-Vak 2021

Vanwege de huidige coronamaatregelen worden alle evenementen afgelast of uitgesteld. Ook de commissie IJs-vakwedstrijden ziet zich genoodzaakt de race om de titel IJssalon van het Jaar op te schorten. “We kunnen de zes genomineerden alleen op een objectieve wijze beoordelen wanneer zij volledig kunnen draaien. Dat is voorlopig niet het geval”, laat...

Voorlopig coronaprotocol voor ijssalons

Voorlopig coronaprotocol voor ijssalons

Vereniging Ambachtelijk IJscentrum heeft een protocol opgesteld dat direct kan worden ingezet door alle ambachtelijke ijssalons van Nederland. Het coronaprotocol is gericht op de (directe) verkoop van ambachtelijk ijs en bevat de richtlijnen van het RIVM aangevuld met adviezen. De eigen verantwoordelijkheid is hierbij van groot belang.

Hoe gaan de ijssalons om met het mooie weer?

Hoe gaan de ijssalons om met het mooie weer?

Momenteel is het mooi lenteweer in Nederland. De zon schijnt en de temperatuur is aangenaam. Echt weer om ondanks de coronamaatregelen een ijsje te gaan halen. IJssalons die open zijn moeten er voor zorgen dat hun klanten 1,5 meter afstand van elkaar houden. Hoe gaan de ijssalons hiermee om?

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Arnhem gezocht

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Arnhem gezocht

Wat ga je doen?Voor een ambachtelijke bakkerij in de omgeving van Arnhem zijn op korte termijn op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker. De werkzaamheden...

Deegmaker productie omgeving Zoetermeer

Deegmaker productie omgeving Zoetermeer

Wat ga je doen?Voor een bakkerij in de omgeving van Zoetermeer zijn wij op zoek naar deegmakers in de productie. Werkzaamheden: > Afwegen, mengen en kneden van de(hulp)grondstoffen...

Broodbakker ambachtelijk omgeving Zwolle

Broodbakker ambachtelijk omgeving Zwolle

Wat ga je doen?In deze functie voor de lange termijn ga je als zelfstandig werkend broodbakker ga jij samen met je collega's het perfecte brood maken. Dit doe je...