Dobla helpt bakker concepten creëren

16 september 2018

Dobla staat op iba in München met twee verschillende concepten, gepresenteerd in twee stands die tegenover elkaar liggen: Dobla’s Nature Range en de Fast Chocolate Experience. De twee concepten worden verbonden door het thema All Time Favorites. Internationale chefs staan op de beurs om de producten te bereiden voor het publiek.

Onder hen patissier Bart de Gans, lid van het Nederlands Patisserie Team. Hij vertelt enthousiast over de noviteiten van Dobla: “Over het algemeen wordt er - zeker in de bakkerijsector - vanuit het 'onderbuikgevoel' gewerkt als het gaat om trends. Dobla werkt echter met echte onderzoeken die zijn gedaan naar het gedrag van de consument en vooral wat deze consument wil. Daarin lopen wij voorop. Zo blijkt dat consumenten graag terug grijpen naar het vertrouwde en bekende. Hierop heeft Dobla de All Time Favorites gecreëerd.”

Tijd beter besteden

Bart is van mening dat de bakker en patissier hun tijd beter kunnen besteden. “Ik zit nu zeventien jaar in het vak. Natuurlijk vind ik het belangrijk dat mensen hun eigen signatuurproducten maken”, geeft Bart toe. “Maar ga niet zelf iets maken wat bijvoorbeeld bij Dobla al in het assortiment zit. Je kunt je tijd en aandacht veel beter besteden aan je product zelf. Zorg dat dat verbetert, kijk goed naar je ingrediënten, wees origineler. Kortom: kijk naar je product en maak daar een mooi concept omheen.”

Bart is er stellig in: “Zorg dat je weloverwogen met je product bezig bent. Ik hoop dat bakkers in concepten gaan denken. En dat is iets waar Dobla de bakker zeker bij kan helpen!”

In Bakkers in bedrijf 8 staat een uitgebreid beursverslag. Deze editie ploft 5 oktober op de mat.

Altijd op de hoogte blijven?