Er zijn ontelbare soorten bloemen, planten en bomen waar bijen hun nectar vandaan kunnen halen. De eigenschappen van bloemenhoning hangt sterk af van het jaargetijde en waar de honing vandaan komt. Dit zorgt ervoor dat de diverse soorten bloemenhoning allemaal een verschillende smaak hebben!
Als je de geroosterde zaden mengt met de honing, dan verspreidt de smaak heerlijk in het brood. Dit komt prima tot zijn recht om ‘s morgens een sneetje brood te eten met een kopje koffie erbij!
Benodigdheden
- 100 % speltbloem
- 0,5 % gist
- 2,2 % zout
- 15 % vaste speltdesem
- 65 % water
- 10 % water inwassen
- Vulling:
- 15 % meerzadenmix
- 10 % bloemenhoning
- 5 % water
Bereidingswijze
Stap 1
Rooster eerst de zaden. Meng vervolgens een beetje water met honing en voeg de zaden toe. Laat dit een dag intrekken.
Stap 2
Maak van alle ingrediënten een soepel deeg. Was als laatste het overige water in. Meng vervolgens de zaden door.
Stap 3
Vouw na 45 minuten het deeg, geef vervolgens nog eens een bulkrijs van 45 minuten.
Stap 4
Na de bulkrijs het deeg afwegen op 600 gram en een puntrijs geven van 20 minuten.
Stap 5
Na 20 minuten maken we het brood op en plaatsen we dit in de mandjes. Dit gaat de koeling in op 5 graden tot de volgende dag.
Stap 6
Na de nachtoverbrugging bakken we het brood direct vanuit de koeling. Plaats de broden op de inschieters.
Stap 7
Decoreer de broden met roggebloem. Het is ook mooi om een sjabloon aan te brengen.
Stap 8
Bak het brood lekker krokant.
Stap 9
Het eindresultaat! Geniet ervan! Zijn er vragen over dit recept? Stuur dan een mail naar info@boulangerieteam.nl.